Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / LOJİSTİĞİ BT KULVARINDA KOŞTURAN BALNAK’TA İŞ SÜREKLİLİĞİ GARANTİ ALTINDA

LOJİSTİĞİ BT KULVARINDA KOŞTURAN BALNAK’TA İŞ SÜREKLİLİĞİ GARANTİ ALTINDA

LOJİSTİĞİ BT KULVARINDA KOŞTURAN BALNAK’TA İŞ SÜREKLİLİĞİ GARANTİ ALTINDA26.07.2012

Lojistik sektörü için esnek ve kolay ölçeklenebilir bir altyapının, müşteri taleplerine kısa sürede innovatif çözümler bulma imkanı sunduğunun altını çizen Balnak Bilgi Teknolojileri Direktörü Evren Büyükşahin, şirket olarak bu yıl BT altyapısı alanında tamamlamayı öngördükleri yeni projeler ile kritik operasyon süreçlerini yedekli, yük dağılımlı ve felaket kurtarma senaryoları ile destekleyip, iş sürekliliğini garanti altına almayı hedeflediklerini söylüyor.

Türkiye lojistik sektöründe birçok ilke imza atan Balnak, değişimi ve gelişimi birlikte yöneten şirketler arasında yer alıyor. Teknolojik gelişmeleri yakın markaja alarak yeni servisleri altyapısına entegre eden Balnak, “hızlı ve özgün çözümler” üzerine oturttuğu bilişim altyapısıyla müşterilerine kesintisiz ve katma değerli iş uygulamaları sunuyor.

 
Ölçülebilir ve güvenilir altyapı avantajı
 
Şirketin BT altyapıları hakkında bilgi veren Balnak Bilgi Teknolojileri Direktörü Evren Büyükşahin, bir yıl önce Microsoft ile yaptıkları kurumsal anlaşma ile BT altyapısında önemli değişikliklere gittiklerini söylüyor. Yapılan anlaşma ile VMWare ile sistem sanallaştırma, Citrix ile uygulama sanallaştırma, Symantec ve Netapp ile yeni nesil sunucu, istemci ve e-mail arşivleme çözümleri, Microsoft Exchange 2010, Microsoft Active Directory 2010'a geçiş sağladıklarını aktaran Büyükşahin, “Yeni Geniş Alan Ağları (WAN) uygulama projesinin hayata geçmesiyle beraber, 70+ noktamızda fiber optik, G.SDSL, MPLS teknolojilerinin getirdiği uygun maliyetler ile yüksek band genişliği, ölçeklenebilir ve güvenilir altyapı avantajlarından faydalanmaya başladık. Bu yeni iletişim altyapısı üzerinden sesli, görüntülü iletişim ve video konferans uygulamalarının daha da yaygınlaştırılması mümkün olacak” diyor.
 
Back Office sistemi ile karmaşık süreçlere çözüm
 
Büyükşahin, dağıtım ağlarında kullandıkları, çevrim dışı çalışabilme yeteneğine sahip sistemler ile 7/24 planlama, kanuni dokümanların yaratılması, optimizasyon, raporlama ve operasyonel süreçlerin yürütülmesi için gerekli tüm bilgileri merkezi veri tabanında topladıklarını söylüyor. KPI raporlama ve finansal süreçlerin takibi için  Balnak ERP sistemini düzenli olarak entegre ettiklerinin altını çizen Büyükşahin, “Yönetim ve müşterilerimiz ile paylaştığımız performans raporlarını oluşturmak, müşteriye özel karmaşık fiyat tarifleri ile faturalama sürecini yönetebilmek için  back office sistemlerini kullanıyoruz. Veri merkezi sistem yönetimi ve birinci seviye kullanıcı desteği servislerini Koç Sistem'den, üst düzey güvenlik servislerini Vodafone'dan sağlıyoruz. Uzak noktalarımızdaki sanal veri merkezlerimizi yönetirken  de VProf'dan destek alıyoruz. ERP ve en büyük operasyonel sistem sağlayıcımız ise SOFT. Tüm bu çözüm ortaklarımız ile  uzun süreli, karşılıklı güvene dayalı ve sürekli geliştirdiğimiz iş birliklerimiz var” diye konuşuyor.
 
 
Mobil teknolojilere yakın takip
 
Büyükşahin, müşterilerine ihtiyaç duydukları her alanda lojistik hizmeti sağlayan bir şirket olarak teknolojiye verdikleri önemi BT kadrosunu hızlı ve özelleşmiş çözümler sunacak şekilde güçlendirerek gösterdiklerini belirterek şunları aktarıyor: “Diğer taraftan kullanıcı ve müşterilere kesintisiz ve üstün performanslı iş uygulamalarını servis olarak sunan BT altyapımızı, en güncel sunucu, sistem, kolaborasyon, sanallaştırma ve telekomünikasyon teknolojileri ile yenilemekteyiz. 2012 yılı içinde tamamlamayı öngördüğümüz yeni projeler sayesinde kritik iş uygulamalarımızı yedekli, yük dağılımlı ve felaket kurtarma senaryoları ile destekli yeni teknoloji platformlarımız üzerinde koşturmayı, böylelikle iş sürekliliğini garanti altına almayı hedefliyoruz. Şirket olarak mobil teknolojiler  ve telekomünikasyon alanlarındaki yeni teknoloji ve trendleri de yakın takip ederek yeni servisleri mümkün olduğunca altyapımıza entegre ediyoruz.”
 
LOKASYONDAKİ ZORLUKLARA İLAÇ OLUYOR
 
Günümüz trendlerinden “Cloud Computing” denilen “Bulut Çözümleri” ile lojistik gibi maliyeti hassas sektörlerin ciddi tasarruf sağlayacağını belirten Balnak Bilgi Teknolojileri Direktörü Evren Büyükşahin, bu sistemlerin sunduğu bilgiye her yerden 7/24 kesintisiz ulaşılabilme imkanıyla lojistik sektörünün doğasında olan çok lokasyonlu çalışma gerekliliğinin getirdiği zorluklara çözüm olabileceğini söylüyor. Lojistik sektöründe sunulan hizmetler göz önünde bulundurulduğunda BT çözümlerinin olmazsa olmaz bir yer teşkil ettiğinin altını çizen Büyükşahin, “Yazılım ve donanım parçaları ile ne kadar esnek, kolay ölçeklenebilir bir altyapı kurarsanız müşterilerinizin isteklerini o kadar kısa sürede ve innovatif çözümler ile karşılayabiliyorsunuz demektir. Aynı zamanda müşterilerinize sağladığınız çözümler ne kadar terzi dikimi ve özel isteklere cevap verecek şekilde uyarlanabilir olur ise bu özel çözüm o müşteri için aldığı standart lojistik hizmetinin bir parçası haline geliyor ve bu durum özellikle ihale döneminde rakiplerinizin işiniz zorlaştırıp sizin elinizi kuvvetlendiriyor. Lojistik sektöründe müşteriye servis sunarken kurduğunuz BT altyapısı sorunsuz olmalı ve günlük hayatta müşterinize odaklanmanız gereken vakitten çalmadan sağladığı kolaylıklar ile önünüzü açabilmelidir” diyor.
 
Kaynak:UTA Lojistik
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr