Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / DOĞRUER YEŞİL GELECEĞE MULTİMODAL ÇÖZÜMLERLE ADIM ATIYOR

DOĞRUER YEŞİL GELECEĞE MULTİMODAL ÇÖZÜMLERLE ADIM ATIYOR

DOĞRUER YEŞİL GELECEĞE MULTİMODAL ÇÖZÜMLERLE ADIM ATIYOR24.07.2012

Uluslararası nakliye, antrepo hizmetleri ve gümrük müşavirliği alanlarında sunduğu komple çözümlerle yarım asrı geride bırakan Doğruer Lojistik, çevreci yönünü Avrupa standartlarına uygun filo yatırımı ve multimodal taşıma sistemleri ile güçlendiriyor. Filolarındaki araçların tümünü Euro 5 olarak yenileyerek yeşil lojistik alanında önemli bir adım attıklarını belirten Doğruer Lojistik Genel Müdürü Cüneyt Doğruer, multimodal taşıma modelinin iş hacimleri içindeki payını artırarak bu alandaki mücadelelerini sürdüreceklerini söylüyor.


1962 yılında kurulan Doğruer Lojistik, bugün “Liderlik, başkaların takip edeceği ayak izleri yaratmak” ilkesi çerçevesinde yenilediği kurumsal kimliği, yaygın acente yapısı ve dünyanın dört bir yanına ulaşan hizmet ağı ile faaliyetlerini hız kesmeden sürdürüyor. Ana faaliyet alanlarını; gümrük müşavirliği, uluslararası nakliye ve antrepo hizmetleri olarak belirleyen şirket, müşterilerine hem ulusal hem de uluslararası alanda kara, hava ve denizyolu ile parsiyel ve komple taşımacılık hizmeti sunuyor. Sistemli nakliye çözümleriyle hizmet verdiği firmaları dış ticaret işlem yükünden kurtaran Doğruer Lojistik Avrupa standartlarına uygun filo yapısı ve multimodal taşıma çözümleriyle yeşil geleceğe hazırlanıyor.

 
Büyüme hız kesmeden sürecek
 
Lojistik sektörünün hemen her kolunda faaliyet yürüttüklerini belirten Doğruer Lojistik Genel Müdürü Cüneyt Doğruer, misyonlarını ise “Geniş bir bakış açısıyla, müşterilerimizin hedefleri doğrultusunda çalışmak, çözüm ortağı olduğumuz her marka için özelleştirilmiş çözümler üretmek” şeklinde açıklıyor.
 
 
Yurtiçindeki 16 ofisleri, dünya çapında yaygın ve güçlü acente ağlarıyla müşterilerine uluslararası taşımacılık, gümrük müşavirliği, depolama ve yurtiçi dağıtım hizmetleri sunduklarını aktaran Doğruer, “Yarım asırlık deneyimimiz ve yıllarca sürdürdüğümüz ilkeli, dürüst ve sistemli çalışmanın en güzel ödülü olan değerli ve saygın müşteri portföyümüz ile bugün sektörün en güçlü isimlerinden biri olarak faaliyetlerimize devam ediyoruz. Önümüzdeki dönemde de Avrupa'daki karayolu hizmetlerimiz, yurtiçi lojistik yatırımlarımız, Türki Cumhuriyetlerinde sürdürmekte olduğumuz proje faaliyetlerimiz ve tüm dünya çapında havayolu ve denizyolu organizasyonlarımız ile sektörün önde gelen firmaları arasındaki yerimizi koruyacağız” diyor.
 
 
Önceliği deniz ve demiryolu
 
Lojistik operasyonlarındaki kazanım kadar, çevreci kimliklerini güçlendirmenin de büyüme hedeflerinde çok önemli bir rol oynadığının altını çizen Cüneyt Doğruer, her geçen gün gözle görülür şekilde artan doğal afetler ve bunların yol açtığı maddi ve manevi kayıplar karşısında gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak için harekete geçen toplulukların bu çabalarına duyarsız kalmadıklarını vurguluyor.
 
 
Dünyanın her yerinde kurumsal firmaların faaliyetlerini ve stratejilerini çevreye duyarlı bir çerçeveye oturtmaya başladığını hatırlatan Doğruer, “Şirket olarak bu konuda bizler de üzerimize düşeni yapmaktayız. Araç alımlarımız ile filomuzun standartlarını en yüksek seviyeye çıkarırken, emisyon hacimlerini ise en düşük seviyede tutmaya özen gösteriyoruz. Multimodal taşımalarda denizyolu ve demiryolu seçeneklerini en verimli şekilde kullanarak çevreye olan duyarlılığımızı gösteriyoruz. Servis sürelerini optimum seviyelerde korumak koşuluyla karayolu taşımalarında yeni güzergahlar üzerinde çalışarak da bu konuda çabalarımızı sürdürüyoruz” diyor.
 
 
Filosunu çevre dostu  araçlarla büyütecek
 
 
Doğruer Lojistik Genel Müdürü Cüneyt Doğruer, 2011 ve 2012 yılında gerçekleştirdikleri yatırımlarla filolarındaki araçların tümünü Euro5 araçlara dönüştürdüklerini söylüyor. Bu yatırımla TIR filolarındaki karbondioksit salınımı asgari seviyeye düşürdüklerinin altını çizen Doğruer, “Araçlarımızda kullanılan akaryakıta ve araçlarımızın bakımına gösterdiğimiz özenle filomuzun bu özelliğini muhafaza etmeyi amaçlıyoruz. Önümüzdeki dönemlerde yapılacak araç yatırımlarında da filomuzu çevre dostu araçlarla büyüteceğiz” diyor.
 
 
Şirket olarak önümüzdeki süreçte de mevcut ekipmanlarındaki standartları koruyarak çevreye verilen zararı en aza indirgemeye devam edeceklerine işaret eden Doğruer, “Müşterilerimize multimodal taşıma ile alternatifler oluşturarak karbondioksit salınımında düşüşler sağlamayı ve bu taşıma modelinin toplam iş hacmimiz içindeki payını artırarak bu düşüşleri sürdürmeyi hedefliyoruz.
 
Ayrıca bu konudaki sosyal sorumluluk projelerinde aktif rol alıp, toplumun bu alanda bilinçlendirilmesi ve yönlendirilmesi konusunda üzerimize düşen sorumlulukları yerine getireceğiz” diye konuşuyor.
 
 
YEŞİLE YATIRIM MALİYET OLARAK GÖRÜLMEMELİ
 
Doğruer Lojistik Genel Müdürü Cüneyt Doğruer, Türkiye'de yeşil lojistiğe yönelik çalışmaların artmakla birlikte henüz istenilen seviyede olmadığını düşünüyor. Bu konudaki adımların daha da güçlendirilmesi gerektiğinin altını çizen Doğruer, şunları aktarıyor: “Ülkemizde çevre bilinci ve koruma çalışmaları devletin yaptırım ve denetimleri, sivil toplum örgütlerinin faaliyetleri ve özel sektörün bu konudaki çalışmaları ile topluma yayılmaya çalışılmakta, okullardaki eğitim ve faaliyetlerle bu konuda bilinçli bir nesil yetiştirilmesi hedeflenmektedir. Yeşil lojistik uygulamalarının yaygınlaşması için gerek kamu, gerekse özel sektör bu konudaki faaliyetlerini arttırarak sürdürmelidir. Bu konudaki kamu denetimleri daha sıkı bir şekilde sürdürülmeli, aykırı hareket eden kuruluşlara caydırıcı yaptırımlar getirilmelidir. Çevre koruma bilinci ile hareket eden ve bu doğrultuda yatırımlar yapan firmaların bu yatırımlarla üstlendiği maliyetlerin rekabet ortamında karşılarına olumsuz etkenler olarak gelmesine izin verilmemelidir. Şirketler çevre koruma politikalarını tüm faaliyetlerine yansıtmalı, bu konudaki felsefe firma çalışanları tarafından yaşatılmalı ve hayatın her alanına taşınmalıdır. Yeşil çevre konusundaki uygulamalar her ne kadar zaman zaman bir maliyet olarak görülse de dünyamızın korunması, yaşatılması ve gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde teslim edilmesinin bu yöndeki yatırımları ne kadar haklı çıkarttığı hiçbir zaman akıllardan çıkartılmamalıdır. Doğruer Lojistik olarak bizler bu konuda elimizden gelen çabayı sarf etmeye devam edeceğiz.”
 
Kaynak:UTA Lojistik
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr