Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Demiryolu / ÇAĞLAYAN: DEMİRYOLU İŞLETMECİLİĞİNİ ÖZELLEŞTİRİYORUZ

ÇAĞLAYAN: DEMİRYOLU İŞLETMECİLİĞİNİ ÖZELLEŞTİRİYORUZ

ÇAĞLAYAN: DEMİRYOLU İŞLETMECİLİĞİNİ ÖZELLEŞTİRİYORUZ23.07.2012

Resmi ziyaret kapsamında Uzak Doğu ülkesi Singapur'da bulunan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Türk ürünlerinin Japonya ve Singapur'da tanıtımını bakanlık olarak tanıtacaklarını belirterek, demiryolu işletmeciliğinin özelleştirileceğini kaydetti.

Singapur'a resmi ziyaret gerçekleştiren Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Singapur Limanı ve Jurong Adası'na gerçekleştirdiği ziyaretin ardından Santosa Adası'nda Türk basın mensuplarıyla bir araya geldi. Gazetecilere Singapur ziyareti ile ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Zafer Çağlayan, Singapurlu firma yetkililerinin Türkiye'ye ilgi duyduklarını söyledi.

Türk ürünlerinin Uzak Doğu pazarındaki tanıtım faaliyetlerini artıracaklarını söyleyen Bakan Çağlayan, Singapur'da da televizyon reklâmlarının etkili olduğunu söyledi. Çağlayan, "Türkiye'ye döner dönmez arkadaşlara talimat veriyorum. Bu ülkelerdeki, Japonya ve Singapur'daki tanıtımı bakanlık olarak destekleyeceğiz" ifadesiyle desteği firma bazında yapacaklarının altını çizdi. Çağlayan bu kapsamda ise firmaların ödeyecekleri reklâm bedellerinin belli bir kısmını Ekonomi Bakanlığı'nın karşılayacağını belirtti.
 
Türkiye'de dünyanın önemli konteynır limanlarını inşa edeceklerini söyleyen Bakan Çağlayan, Türkiye'nin dış ticaret hacmini karşılayacak limanlara ihtiyacı olduğunu, bu kapsamda da mevcut limanların yetersiz kalacağını ifade etti.
 
Ekonomi Bakanı Çağlayan, "Mersin'i ve İzmir'i dünyanın en büyük aktarma merkezlerinden biri
yapacağız. İzmir Çandarlı ve Mersin'in Singapur'dan ne farkı var? Hiçbir farkı yok. Biz Akdeniz'in en önemli aktarma merkezi olabilecek duruma sahibiz" şeklinde konuştu.
 
 
YENİ TEŞVİK SİSTEMİ DÜNYA'YA TANITILACAK
 
Türkiye'nin yeni teşvik sisteminin Japonların olduğu kadar Singapurluların da ilgisini çektiğini ifade eden Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, "Biz de artık teşvik sistemimizi dünyada, büyük televizyonlarda tanıtacağız. Teşvik sistemimizi en etkili şekilde dünyaya duyuracağız. Çünkü bu teşvik sisteminden haberdar olanlar, ilgilerini ciddi şekilde gösteriyorlar" dedi. Çağlayan ayrıca, yeni teşvik sisteminin tanıtımıyla ilgili bütçeyi de ayırarak tanıtımlara bu yıl başlayacaklarını söyledi.
 
DEMİRYOLU ÖZELLEŞİYOR
 
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Mersin Limanı'ndaki taşıma maliyetlerinin yüksekliğinden bazı işadamlarının şikâyetçi olduğunu belirterek, taşıma faaliyetlerinin azaltılması konusunda demiryolu işletmeciliğini özelleştireceklerini söyledi. Demiryolu işletmeciliğinin özelleşmesi için konunun Bakanlar Kurulu'nda imzaya açıldığını söyleyen Çağlayan, havayolu şirketlerinde olduğu gibi demiryolu işletmeciliğinin de özelleştirileceğini kaydetti.
 
Kaynak:Lojiport
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr