Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Ekonomi / İş Dünyası / RO-RO SEFERLERİ, MERSİNİN İHRACATINI ARTIRDI

RO-RO SEFERLERİ, MERSİNİN İHRACATINI ARTIRDI

RO-RO SEFERLERİ, MERSİNİN İHRACATINI ARTIRDI18.07.2012

MTSOBaşkanı Şerafettin Aşut, Mersin firmalarının mayıs ayı ihracatının geçen yılın aynı ayına göre yüzde 10 artarak 105 milyon dolara yükseldiğini belirtti.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şerafettin Aşut, Mersin firmalarının mayıs ayı ihracatının geçen yılın aynı ayına göre yüzde 10 artarak 105 milyon dolara yükseldiğini belirtti.
Aşut bunda Trieste ve Tripoli ile başlayan ro-ro seferlerinin katkısının büyük olduğunu kaydetti.

Ekonomik krizin yaşandığı dönemde bile Mersinli işadamlarının şikayet etmeyerek yeni pazarlar bulduğunu ifade eden Aşut, ne olursa olsun ticaretin durmadığını ve durmaması gerektiğini bilen Mersin iş dünyasının tıkanan damarları açacak yollar bulduğuna işaret etti.

 
Aşut, "Bu çözümleri ekonomi bakanlığı ile sıkı bir iş birliği ile ortaya koymuştur. Bu anlamda Mersin-Mısır; Mersin-Trieste ve Mersin/Taşucu-Tripoli Ro-Ro hatları tıkanan bu yolları açmış artan ihracatımızda en önemli etkiyi oluşturmuştur." ifadesini kullandı.
 
Mersin'in lojistik tecrübelerini kullanmasıyla Doğu Akdeniz'de ticaret ve lojistikte önemli rahatlama sağlandığına işaret eden Aşut, "Bu sadece Mersin'in Mısır, Lübnan veya İtalya'nın Trieste limanı arasındaki sınırlı bir hareket değildir. Bu hatlar tüm Afrika'yı Rusya ve Asya'ya, körfez ülkelerini kuzeye bağlayan muhteşem bir networktur." şeklinde konuştu.
 
"Sadece haziran ayında Mersin-Trieste hattında çalışan iki hattımız bin 500 ihracat yüklü aracı Avrupa'nın göbeğine indirmiştir." diyen Aşut, mayıs-haziran ayalarında Mersin-Mısır hattında 600 TIR Afrika ve Arap yarımadasına girmiştir. Taşucu-Tripoli arasında çalışan iki ayrı hattımız hem araç hem de yolcu taşımakta ve sadece haziran ayı ve temmuzun ilk haftasında 225 araç bölgemizin üretimini Lübnan ve dolayısıyla Ortadoğu ve Körfez ülkelerine taşımaktadır."
şeklinde konuştu.
 
 
Kaynak:Deniz Haber
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr