Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Havayolu / AVRUPA SİVİL HAVACILIK TEŞKİLATINA TÜRKİYEDEN BAŞKAN YARDIMCISI

AVRUPA SİVİL HAVACILIK TEŞKİLATINA TÜRKİYEDEN BAŞKAN YARDIMCISI

AVRUPA SİVİL HAVACILIK TEŞKİLATINA TÜRKİYEDEN BAŞKAN YARDIMCISI12.07.2012

Sivil havacılık sektöründeki büyümeye paralel olarak uluslararası havacılık teşkilatlarındaki etkinliğini giderek arttıran Türkiye, Avrupa Sivil Havacılık Örgütü'nün Başkan Yardımcılığı'na getirilerek önemli bir başarıya daha imza attı.
 

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi, ECAC'a üye 44 ülkenin katılımı ile 10-11 Temmuz 2012 tarihlerinde Fransa'nın Strazburg kentinde gerçekleştirilen Genel Kurul Toplantısı'nda, oy birliği ile ECAC Başkan Yardımcılığı görevine seçilmiştir.
 
 
AB üye ülkelerde havacılık faaliyetlerinin uçuş emniyeti ve havacılık güvenliği temelinde sürdürülebilmesi için kural koyma ve düzenleme faaliyetlerin yürüten ECAC'ın üç yılda bir gerçekleştirilen ve bu yıl 33'üncüsü düzenlenen Genel Kurul Toplantısı'na üye ülkelerin yanısıra çok sayıda uluslar arası kuruluş temsilcisi katılmıştır.
 
 
ECAC'ın 3 yıl içinde gerçekleştirmiş olduğu faaliyetlerin değerlendirilerek, önümüzdeki 3 yıllık süre için iş programı ve bütçesinin onaylandığı toplantıda, ECAC Başkan Yardımcılığı'nı Türkiye'nin yürütmesi ve Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi'nin bu göreve getirilmesine oy birliği ile karar verilmiştir.
 
 
Daha önceki süreçte, ECAC'ın Koordinasyon Komitesi üyeliğini de yürüten ülkemizin bu yeni başarısının Avrupa Havacılık Sistemine entegrasyon açısından çok daha önemli kazanımları beraberinde getireceği düşünülmektedir.

Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.

 
Kaynak:SHGM
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr