Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gümrük / GÜMRÜK KAPILARINDA MODERNİZASYON DEVAM EDİYOR

GÜMRÜK KAPILARINDA MODERNİZASYON DEVAM EDİYOR

GÜMRÜK KAPILARINDA MODERNİZASYON DEVAM EDİYOR09.07.2012

Çıldır/Aktaş, Dilucu, Kapıköy ve Esendere Gümrük Kapıları ile Halkalı Gümrük tesislerinin bina ve altyapıları, Yap-İşlet-Devret modeli ile yeniden yapılandırılıyor.

 
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati YAZICI'nın da katıldığı imza töreni ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı , TOBB ve Gümrük ve Turizm İşletmeleri Ticaret A.Ş. arasında Çıldır/Aktaş, Dilucu, Kapıköy ve Esendere Gümrük Kapıları ile Halkalı Gümrük tesislerinin bina ve altyapıları, Yap-İşlet-Devret modeli ile modernize edilmesi anlaşması imzalandı.
 
 
İmzalanan Uygulama Sözleşmesi ile 5 Gümrük Tesisinin kamuya hiçbir yük getirmeksizin, Yap İşlet Devret Modeli ile 1,5 yıl içinde yeniden yapılandırılarak modern ve ülkemize yakışır bir yapıya kavuşturulması sağlanacak.
 
 
Modernize edilen kapılarda yapılan yeni saha düzenlemeleri, sahaya daha çok sayıda ve düzenli araç girişine imkan vermekte, muayene peronu sayısının artırılması ve paralelinde personel sayısının yükseltilmesi aynı anda daha çok araç işleminin yapılmasını mümkün kılmakta, modernizasyon sonucu güçlendirilen teknik altyapı ile işlemlerin en kısa sürede tamamlanması ve bu suretle hızlı, sağlıklı ve kaliteli hizmet verilmesi sağlayacak.
 
İmzalanan Uygulama Sözleşmesi çerçevesinde yapılacak yeniden yapılandırma çalışmaları ile sözkunusu gümrük idarelerinde;
 
 
- İş akışları doğru kurgulanacak,
 
- Bu kurguya uygun yapılanma ile sınır geçişleri kolaylaştırılacak,
 
- Bu kolaylaştırma ticaret erbabı açısından maliyetleri azaltıcı bir etki oluşturacak,
 
- Hizmet için gereken fiziki yapının yanı sıra her türlü teknoloji imkanıyla donatılacak,
 
- Bu donanım güvenli ticarete katkı sağlayacak,
 
- Hizmet alan ve hizmet sunanların genellikle yerleşim yerinden uzak olan bu noktalarda ihtiyaçları karşılanacak,
 
- Çok kısa sürede sağlıklı bir altyapı oluşturulacaktır.
 
Diğer taraftan Halkalı Gümrük İdaresinin, yeniden yapılandırılarak gümrük tesislerine taşınması ile de İstanbul şehir trafiğinde rahatlama sağlanacak.
 
Kaynak:Gümrük ve Ticaret Bakanlığı
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr