Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / KATARIN LOJİSTİĞİ TRANSTAŞTAN SORULUYOR

KATARIN LOJİSTİĞİ TRANSTAŞTAN SORULUYOR

KATARIN LOJİSTİĞİ TRANSTAŞTAN SORULUYOR28.06.2012
 
Lojistik sektörünün köklü kuruluşlarından Transtaş, ihracatın yeni çekim merkezi Katar'daki Türk şirketlerinin çözüm ortağı olmaya devam ediyor.
 
Yerel düşünen fakat global hareket eden hizmet anlayışıyla Katar'da 7 yıldır faaliyet gösteren tek Türk lojistik firması Transtaş, sadece Türkiye'den değil dünyanın her yerinden bu ülkeye ve Katar'dan dünyanın her yerine kara, hava ve deniz taşımacılığı yapıyor. Firma, Katar'da tüm yurt içi komple ve parsiyel taşımaları ile depolama ve dağıtım hizmetlerini tek elden yürütüyor. Yine Türkiye'de bir ilk olan ''Katar Ekspress'' hizmeti sayesinde küçük ihracatçı için bu cazip pazara kapı açan Transtaş, parsiyel yükleri tek tırda toplayarak, uygun maliyetlerle Katar'a kapıdan kapıya taşıma hizmeti sunuyor. Bu güne kadar Katar'daki Islamic Museum, Doha Havalimanı, Pearl, Lusail, Educational City ve Cultural City projeleri, Türk Konsolosluğu, birçok otel, cami, yol ve inşaat projesi ile kütüphane ve hatta mezarlık lojistiği gerçekleştiren firma, yıllara dayanan yerel tecrübesi ışığında Katar'da yatırım planlayan Türk girişimcilere gönüllü ticari danışmanlık desteği de veriyor.

1977’de Kamil Topaloğlu’nun kurduğu Transtaş bugün, ikinci kuşak yönetim kadrosunun yenilikçi vizyonuyla yoluna devam ediyor.

Türkiye dışında Almanya, Çin, Mısır, Libya ve Kosova’da ofisleri bulunan firma 2005 yılında faaliyete başladığı Katar’da ise halen ülkenin tek Türk lojistik firması olarak hizmet veriyor. Transtaş, buradaki ofisi üzerinden dünyanın her yerine ve dünyanın her yerinden de Katar’a kara, hava ve deniz taşımacılığı gerçekleştiriyor.

Yeniden yapılanan Katar, Türk şirketler için cazip fırsatlar sunuyor. 2022 Dünya Kupası’na ev sahipliği yapacak olan Katar, yeniden yapılanma yolunda önemli projeleri hayata geçiriyor. 7 yıldır ülkede faaliyet gösteren ve bu süre boyunca Katar’a havalimanı yapı malzemelerinden paha biçilemez sanat eserlerine kadar pek çok taşıma yapan Transtaş, yabancıları zor benimseyen Katarlılara kendisini kabul ettirmiş bir şirket olarak hem buradaki Türk firmalara hem de Katar firmalarına hizmet veriyor. 

Türk Katar İş Adamları Derneği’nin tek Türk kadın girişimcisi olan Berna Akyıldız’ın yönettiği Transtaş, bu ülkeye sadece taşıma gerçekleştirmiyor. Firma, lojistik hizmetlerinin yanında, Katar’da iş yapmak isteyen Türk şirketlerine de gönüllü olarak ticari danışmanlık yapıyor. Bugüne kadar pek çok şirketi Katar’a sokan Transtaş; ”Katar’da neye ihtiyaç duyuluyor? Ekonomik kazanç sağlayacak sektörler neler? Bakir yatırım alanları hangileri? Katarlıların iş modeli nasıl? Nelere dikkat etmek gerekir? Hangi alanlar riskli? Ülkedeki iş fırsatları neler? gibi konularda dileyen firmaları bilgilendirerek onları uygun alanlara yönlendiriyor ve Katar’daki müşterileri ile işbirliği zeminleri yaratıyor.

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr