Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Havayolu / SHGM, ESSG TOPLANTISINA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

SHGM, ESSG TOPLANTISINA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

SHGM, ESSG TOPLANTISINA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK21.06.2012

EASA SAFA Steering Group-ESSG (Yönlendirme Grubu) Toplantısı, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından 27-28 Haziran 2012 tarihlerinde İstanbul'da düzenlenecektir. 
 

Bilindiği gibi, Yabancı Hava Araçlarına Yapılan Emniyet Değerlendirme denetmelerini içeren SAFA Programı, 2006 yılında JAA'den Avrupa Havacılık Emniyeti Ajansı (EASA)'ya geçmiş olup,  bu tarihten itibaren üye 42 ülkenin uygulamakta olduğu SAFA Programı EASA tarafından yönetilmeye başlanmıştır. Bu kapsamda daha önceki süreçte düzenlenen SAFA Koordinatörleri Toplantısı da ESSG Toplantısına dönüştürülmüştür.
 
 
EASA başkanlığında SAFA programına üye değişik ülkelerde düzenlenen ESSG toplantısı bugüne kadar 15 kez düzenlenmiş olup, 16.  ESSG toplantısının da Türkiye'de gerçekleştirilmesine karar verilmiştir.  SAFA Programına dahil olan ülkelerden koordinatörlerin ve SHGM SAFA Denetçilerinin katılımı ile gerçekleştirilecek toplantıda, karşılıklı görüş alışverişinde bulunulacak ve programa ilişkin gelişmeler ele alınacaktır.
 
SHGM'nin kısa bir süre önce hayata geçirdiği tüm süreçleri kontrol edilebilecek şekilde modernize ettiği SAFA veri bankası ve kayıt sisteminin ortaya çıkarttığı EASA bünyesinde kullanılan mevcut kayıt sisteminin modernize edilmesi ihtiyacının da toplantıda görüşülmesi planlanmaktadır.
 
Türkiye'de tablet bilgisayarlar kullanılmak suretiyle yapılan SAFA Denetlemeleri'nde Kokpit, Kabin ve Fiziksel Kontrol aşamalarına ilişkin tüm değerlendirmeler, bilgisayar üzerinden SHGM otomasyon sistemine, buradan da EASA veri bankasına aktarılmaktadır.
 
Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur…
 
Kaynak:SHGM
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr