Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / HAREKET, ESTA ÖDÜLÜ’NE GÖTÜREN BAŞARI ÖYKÜSÜNÜ ANLATTI

HAREKET, ESTA ÖDÜLÜ’NE GÖTÜREN BAŞARI ÖYKÜSÜNÜ ANLATTI

HAREKET, ESTA ÖDÜLÜ’NE GÖTÜREN BAŞARI ÖYKÜSÜNÜ ANLATTI21.06.2012

Hareket Proje Taşımacılığı ve Yük Mühendisliği AŞ Genel Müdürü Engin Kuzucu, taşımacılık sektörünün Oscar’ı sayılan ESTA Mükemmellik Ödülü’nü anlattı.


Türkiye'de ilk defa gerçekleşen Uluslararası Vinç ve Taşımacılık Kongresi’ne katılan Hareket, aldığı taşımacılık sektörünün Oscar’ı sayılan ESTA Mükemmellik Ödülü’nü anlattı. İş ve inşaat makineleri konusunda dünyanın önde gelen yayın kuruluşlarından İngiliz KHL Group ve Apa Yayıncılık tarafından Türkiye'de ilk defa gerçekleşen kongre, 5 Haziran'da İstanbul'da yapıldı.

Proje taşımacılığı konusunda Türkiye’de pazar liderlerinden biri olan Hareket Proje Taşımacılığı ve Yük Mühendisliği, sektörün Oscar’ı sayılan ESTA Mükemmelliyet Ödülü’nün başarı öyküsünü Uluslararası Vinç ve Taşımacılık Kongresi’nde anlattı. Hyundai Engineering için zorlu bir lokasyon olan Türkmenistan’da gerçekleştirilen, toplamda 2808 tonluk yükün 1250 km boyunca tek konvoyda taşınma projesi ile alınan ödülün hikayesi kongre katılımcıları tarafından büyük ilgi gördü.
 
“Vaka analizi; Türkmenistan'da ESTA ödüllü bir proje” adlı oturumda konuşmacı olarak yer alan Hareket Proje Taşımacılığı ve Yük Mühendisliği A.Ş Genel Müdürü Engin Kuzucu, ödüle giden yolda başarı hikayesini anlattı.
 
Hareket’in ESTA 2012 Ödül Aday Listesi’nde iki farklı kategoride aday gösterildiğini dile getiren Kuzucu “ Jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda “120 Ton Üstü Treylerli Yük Taşıma” kategorisinde ödüle layık görüldük. Mammoet, Fagioli ve ALE gibi güçlü rakiplerini geride bırakarak ödülün sahibi olduk. Hyundai Engineering için gerçekleştirilen projede 2808 tonluk yükü 1250 km boyunca tek konvoy olarak 62 gün süren kara yolculuğunda taşıyan Hareket, yol güzergahı üzerinde 60 köprüye by-pass uygularken, 46 noktada da panel köprü kullanarak zoru başardı.” dedi.
 
Kuzucu, Avrupa’da faaliyet gösteren vinç şirketleri ve proje taşımacılığı firmaları derneklerini bir çatı altında toplayan ESTA’nın mükemmeliyet ödülünü aldıklarından dolayı çok mutlu olduklarını belirtti. Her yıl düzenli olarak verilen ESTA Mükemmelliyet Ödülü’nü alarak,  verdikleri hizmetin dünya standartlarında olduğunun da tescillendiğini ifade etti. 
 
Ayrıca bir Türk şirketi olarak ESTA Mükemmeliyet Ödülü’nü almanın kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayan Kuzucu, bu ödülü önümüzdeki yıllarda da yeniden almak için tüm güçleriyle çalışmaya devam edeceklerini dile getirdi.
 
Kaynak:Lojistik Haber

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr