Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gümrük / TÜRKİYE - ARABİSTAN GÜMRÜK İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASI İMZALANDI

TÜRKİYE - ARABİSTAN GÜMRÜK İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASI İMZALANDI

TÜRKİYE - ARABİSTAN GÜMRÜK İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASI İMZALANDI11.06.2012

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ziya Altunyaldız ve Suudi Arabistan Krallığı Gümrük İdaresi Başkanı Saleh M. Al-Khalıwı tarafından “Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Suudi Arabistan Krallığı Hükümeti Arasında Gümrük konularında İşbirliği ve Karşılıklı Yardım Anlaşması” 15 Mayıs 2012 tarihinde İstanbul’da imzalandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ziya Altunyaldız "Türkiye Cumhuriyeti ile Suudi Arabistan Krallığı arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin yasal bir altyapı kazanmış olmasına katkıda bulunmak amacıyla imzalanan anlaşmanın amacı Türkiye ve Suudi Arabistan Gümrük İdareleri arasında işbirliğini kurumsallaştırmak, eşya ve yolcu akışını kolaylaştırmak, teşvik etmek ve iki ülkenin ekonomik, sosyal ve mali çıkarlarına aykırı olan gümrük mevzuatlarına karşı işlenen suçlarla daha etkin mücadele edilebilmesini sağlamak." dedi.
 
İstanbul’da yapılan toplantıda anlaşmaya taraf olan İki ülkenin kardeş ülke olduğunu dile getiren Altunyaldız, "İmzalanan anlaşma sonucunda biri Türkiye’de diğeri Suudi Arabistan’da olmak üzere yılda iki kez bir araya gelinmesi kararı alınmıştır. Bir sonraki toplantı Suudi Arabistan’ın Riyad veya Cidde şehirlerinden birinde gerçekleştirilecektir." dedi.

Kaynak:Gümrük ve Ticaret Bakanlığı

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr