Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / DÜNYA LOJİSTİK ÖDÜLLERİ JÜRİSİ SEÇİMİNİ YAPTI

DÜNYA LOJİSTİK ÖDÜLLERİ JÜRİSİ SEÇİMİNİ YAPTI

DÜNYA LOJİSTİK ÖDÜLLERİ JÜRİSİ SEÇİMİNİ YAPTI05.06.2012

DÜNYA Lojistik Ödülleri ilk sahiplerine kavuşuyor.  Seçkin isimlerden oluşan jürinin belirlediği beş şirket, ödüllerini 8 Haziran Cuma günü Swissotel’de düzenlenecek ödül töreninde alacak.

Lojistik sektörünün seçkin isimlerden oluşan DÜNYA Lojistik Ödülleri Jürisi, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Talat Aydın başkanlığında Dünya Gazetesi’nin Kavacık’taki merkez binasında bir araya geldi. Başvuruları değerlendiren jüri, ödül töreninin ilk yılında beş farklı kategoride beş firmayı ödüllendirdi. Ödül kazanan firmalar, 8 Haziran Cuma akşamı düzenlenecek ödül töreninde açıklanacak. 
 
İş dünyasında düzenlediği paneller, ödül törenleri ve sektörel eklerle Türk sanayisini destekleyen DÜNYA Gazetesi, lojistik sektöründe de tatlı bir rekabet başlattı. DÜNYA Perşembe Rotası, Lojistik Başarı Ödülleri ile sektöre yeni bir heyecan getirdi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı olmak üzere lojistik sektöründeki meslek örgütü ve derneklerin destekleriyle hayata geçen DÜNYA Lojistik Ödülleri ile lojistik şirketlerinin kurumsallaşması yolunda itici bir güç yaratılması hedefleniyor. Lojistik sektöründeki meslek örgütü ve dernek başkanlarından oluşan Dünya Lojistik Ödülleri Jürisi, 6 ay önce yaptığı toplantıda, ilk yarışmanın başvuru esasına göre yapılmasını uygun gördü. Daha sonra meslek örgütleri uzmanlarıyla hazırlanan kategori ve kriterler, form haline getirilerek lojistik firmalarıyla paylaşıldı. Gelen başvuruları değerlendirmek için 25 Mayıs’ta DÜNYA Gazetesi’nin Kavacık’taki binasında bir araya gelen ödül jürisi, 9 kategorideki başvuruları titizlikle inceleyerek, ilk yıl beş farklı kategoride ödül verilmesini uygun buldu.
 
Yapılan değerlendirme toplantısında, taşımacılık kategorisinde ilk yıl ‘Karayolu Yük Taşımacılığı’, ‘Demiryolu Taşımacılığı’ ve ‘Kombine Taşımacılık’ alanlarında ödül verilmesi kararlaştırıldı. Ödül verilecek bir diğer kategori ise lojistik sektöründe önemini son yıllarda daha da artıran ‘Depolama Hizmetleri’. En çok başvurunun yapıldığı ‘Yılın Başarılı Lojistik Şirketi’ kategorisinde Türk lojistik sektörünün önde gelen firmaları değerlendirmeden geçti.
 
 
Jüri, değerlendirmelerde finansal büyüklükten ziyade, şirketlerin lojistik sektöründe yarattığı katma değer ve sosyal sorumluluk projelerini dikkate alarak seçimini yaptı.  Yapılan kapalı oylamada bazı kategoride yarışan firmaların çok yakın oylar aldığı görüldü. Her kategoride en çok oy alan şirket kategorinin birincisi olarak ilan edildi. Ödüle layık görülen firmalar, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yetkilileri  ile lojistik sektörünün önde gelen isimlerinin katılacağı gala yemeğinde açıklanacak.
 
Aydın: Sektörün gelişimine katkı sağlayacak
 
Jüri Başkanı Talat Aydın, Bakanlık olarak yarışmayı desteklediklerini belirterek, bu ödüllerin lojistik sektöründe hizmet standartlarının yükselmesine ve  sektörün gelişimine olumlu katkı yapacağını söyledi.
 
Değerlendirme toplantısında görüşülen konulardan biri de ödül yarışması sürecinin sonraki yıllarda farklı yürütülmesi noktasıydı. Seçkin isimlerden oluşan seçici kurul, sonraki yıllarda bir değerlendirme komitesi oluşturacak. Oluşturulacak değerlendirme komitesi ile yıl içinde başarılı işler yapan firmalar izlenerek ödüllendirilecek. Bu şekilde sektörün gelişimine de katkı sağlanması hedefleniyor.
 
DÜNYA Lojistik Ödülleri Jürisi:
 
Talat Aydın, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı
Asım Barlın, TÜSİAD Dış Ticaret ve Gümrük Birliği Çalışma Grubu Başkanı
Ruhi Engin Özmen, UND Başkanı
Turgut Erkeskin, UTİKAD Başkanı
Aslan KUT, KARİD Başkanı
Prof. Mehmet Tanyaş, LODER Başkanı
İbrahim Öz, DTD Başkanı
A.Feza Özalp, Bilgi Üniversitesi Öğretim Görevlisi
Cenk Ulu, PricewaterhouseCoopers Dolaylı Vergiler Şirket Ortağı
Dr. Hakan Çınar, Perşembe Rotası Yazarı

 

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr