Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Karayolu / OGS VE KGS YERİNE HGS GELİYOR

OGS VE KGS YERİNE HGS GELİYOR

OGS VE KGS YERİNE HGS GELİYOR30.05.2012

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, “OGS ve KGS’yi kaldırıyoruz. Hepsi tek sistem olacak. Sistemin adı ise HGS (Hızlı Geçiş Sistemi). Temmuz-ağustos aylarında devreye sokuyoruz” dedi.

 
Akıllı Ulaşım Sistemleri Çalıştayı’nda konuşan Binali Yıldırım, Akıllı Ulaşım Sistemleri’nin yol ve altyapı olmadan tek başına bir işe yaramayacağını belirterek, şu değerlendirmeyi yaptı: “Akıllı Ulaşım Sistemleri, mevcut altyapımızı etkin kullanmak için önemli bir araç. İstanbul trafiğinin nedenlerinden birisi de yolların etkin kullanılamaması. Otoyollarımızda KGS ve OGS var. OGS hadi diyelim, biraz daha zaman tasarrufu sağlıyor. Ama KGS maalesef ciddi anlamda bir zaman kaybına sebep oluyor. Şimdi bunları kaldırıyoruz. Hepsi tek sistem olacak. Direkt aracınızı algılayacak ve geçecek ve onlar bedava dağıtılacak, belki de çok cüzi bir paraya bilmiyorum.
 
 
Geçtiğimiz günlerde Haliç Köprüsü’nde ayrılma olayı yaşandı. Köprü, viyadük ve anayollarda deprem çalışmaları yapılıyor. 3 yıldır Boğaz köprüleri, Haliç ve otoyollardaki sanat yapıları da dahil, köprülerde ve viyadüklerde  depreme yönelik inceleme ve güçlendirmeler yapılıyor.”
 
Kaynak :Lojiport
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr