Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / BALNAK, FİLOTIR SİSTEMİ İLE BÜYÜYOR

BALNAK, FİLOTIR SİSTEMİ İLE BÜYÜYOR

BALNAK, FİLOTIR SİSTEMİ İLE BÜYÜYOR 29.05.2012

Balnak, FiloTIR Araç Satış ve Kiralama tarafından kiralaması yapılan beş Tırsan mega perdeli semi-treylerin teslimat töreni TIRSAN Treyler Adapazarı fabrikasında gerçekleştirildi.


Tören, Balnak Lojistik Filolar Direktörü Ahmet Uzel, Tırsan Treyler İş Geliştirme İcra Kurulu Üyesi Ertuğrul Tarhan ve FiloTIR Kiralama ve İkinci El Satış Operasyonları Koordinatör’ü Hasan Özbayrak’ın katılımı ile yapıldı.

 
FiloTIR kısa sürede sektöre güvenilir alternatif oldu

29 Mart 2012’de yapılan lansman ile çalışmalarına başlayan FiloTIR Araç Satış ve Kiralama A.Ş., çok kısa sürede lojistik sektöründe çekici ve treyler sahibi olmak için güvenilir bir alternatif  olduğunu kanıtladı. Balnak Lojistik ilk defa gerçekleştirdiği semi-treyler kiralama hizmeti için FiloTIR ile anlaştı ve beş TIRSAN Mega Perdeli Semi-Treyler’ini teslim aldı.

Balnak yatırım Yapmadan FiloTIR ile yüzde 50 büyüyor
 
Balnak Lojistik Filolar Direktörü Ahmet Uzel törende yaptığı konuşmada yatırım yapmadan FiloTIR ile nasıl yüzde 50 daha büyüdüklerini açıkladı: ‘Filomuzda toplam 94 adet mega semi-treylerimiz var ve yatırım yapmadan filomuzu yüzde 50 büyütüyoruz. TIRSAN’ın yeni hizmeti FiloTIR Araç Satış ve Kiralama şirketi ile BALNAK olarak yine bir ilke imza attık ve ilk kiralık 5 adet semi-treylerimizi filomuza kattık. Bu sayıyı 50’ye kadar çıkarmayı planlıyoruz’ dedi.
 
Balnak sadece aracı işletmeyi düşünecek, bakım – sigorta – arıza FiloTIR’ın sorumluluğunda…
 
Ahmet Uzel ‘TIRSAN marka treylerlerin kalitesine ve TIRSAN’ın satış sonrası servis hizmetlerine duyduğumuz güven nedeniyle kiralamayı FiloTIR ile yaptık. Semi-treyler kiralama hizmetinde sadece aracın işletmesini düşüneceğiz. Bakım, arıza, sigorta ve kaza gibi giderler artık filomuzun sorunu olmaktan çıktı. Sürpriz maliyetlerle karşılaşmayacağız. Tüm bu maliyetleri FiloTIR üstlenmektedir. Balnak olarak biz sadece aracın işletmesini yapacağız. 3 yıl sonra iade edecek ve yenisini alacağız’ dedi.
 
“FiloTIR, Sektöre Maliyet Avantajı Sağlayacak ve Hareket Kabiliyetimizi Arttıracak”
 
Balnak Lojistik Filolar Direktörü Ahmet Uzel, FiloTIR ile araç sahibi olmadan araç işletme hakkının elde edilmesine olanak sağlayan bu yeni modelin Türk taşımacılarına hem maliyet avantajı sağlayacağını hem de hareket kabiliyetlerini artıracağına inandığını vurguladı.
 
“Balnak ile FiloTIR İşbirliği Sektör için Örnektir”
 
TIRSAN Treyler İş Geliştirme İcra Kurulu Üyesi Ertuğrul Tarhan törende yaptığı açıklamada FiloTIR ve Balnak Lojistik arasındaki işbirliğinden duyduğu memnuniyeti ve iş ortaklıklarının artarak devam etmesi temennisinde bulundu. ‘FiloTIR çekici ve treyler kiralama şirketi ile tüm lojistik sektörüne küçük kiralama rakamları ile büyük filolar kurma imkanı sunulduğunu belirten Tarhan ‘FiloTIR lojistik sektöründe hızlı büyümesini devam ettirecektir’ dedi.
 
FiloTIR’ın faaliyet kapsamı

FiloTIR Araç Satış ve Kiralama A.Ş. şirketi ağır ticari araç sektöründe operasyonel filo kiralama ve 2.el çekici ve treyler alım ve satımı yapmaktadır. Tırsan Treyler tarafından üretimi yapılan tüm treyler markalarının ve DAF çekicilerin operasyonel kiralamaları ile tüm çekici ve tüm treyler markalarının 2.el alım ve satımı FiloTIR’ın faaliyetleri içindedir.

 
FiloTIR operasyonel kiralama’nın içeriği

Kiralama dönemi içerisinde oluşacak aracın periyodik bakım maliyetleri
Kiralama dönemi içerisinde oluşacak aracın onarım maliyetleri

Muayene ücretleri
Trafik sigortası
Kasko sigortası
Motorlu taşıtlar vergisi
Plaka masrafları
Finansman giderleri
FiloTIR operasyonel kiralama hizmetlerinin içeriği olarak yukarıda sunulan hizmetlerin  tamamı firmalar tarafından satın alınabileceği gibi, firmanın ihtiyacı olmayan hizmetler kapsamdan çıkartılabiliyor veya sınırlamalar ve değişlikler yapılarak satın alınabiliyor.
 
Kaynak:Lojistik Haber

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr