Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / 19 MAYIS ATATÜRKÜ ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

19 MAYIS ATATÜRKÜ ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

19 MAYIS ATATÜRKÜ ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN18.05.2012

Türk Milletinin yeniden doğuşunun başlangıç günü olan 19 Mayıs 1919 Birinci Dünya Savaşı sonrası kötüleşen koşullar içerisinde çaresiz kalan halkımızın bağımsızlık uğruna verdiği kurtuluş mücadelesinin bir simgesidir.

Birinci Dünya Savaşı'ndan sonra, ülkenin içinde bulunduğu kötü durumun kader olmadığını düşünen Atatürk, bağımsızlığa ve Türk Milletine olan inancıyla kurtuluş mücadelesini başlatmıştır. 'Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır' esasıyla hareket eden Ulu Önder Atatürk ve yüce milletimiz sahip olduğu yüksek inanç, azim ve kararlılıkla dünyada eşi benzeri olmayan bir zafere imza atmıştır.

Ulu önderimiz ve düşmanla kahramanca savaşan milletimiz bu mücadeleyle; Türk halkının hiçbir zaman yenik düşmeyeceğini ve hiçbir devletin esareti altına girmeyeceğini tüm dünyaya göstermiştir.

19 Mayıs tarihini doğum günü olarak kabul eden Mustafa Kemal  Atatürk, bu önemli günü çok inandığı ve güvendiği Türk gençliğine bayram olarak armağan etmiştir.

Gençlerimizin yarınlarımız olduğunu çok iyi bilen Atatürk, bu inancı şu sözlerle ifade etmiştir:

“Gençler! Cesaretimizi kuvvetlendiren ve devam ettiren sizsiniz. Siz, almakta olduğunuz eğitim ve kültür ile insanlık meziyetinin, vatan sevgisinin, fikir özgürlüğünün en değerli simgesi olacaksınız. Ey yükselen yeni kuşak! Gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk; onu yükseltecek ve devam ettirecek sizsiniz!”

Bu güne anlam katan gençlerimiz başta olmak üzere tüm halkımızın ve gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı en iyi dileklerimizle kutlu olsun!

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr