Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Dünyadan / NABUCCO PROJESİNE ALMANYA DARBESİ

NABUCCO PROJESİNE ALMANYA DARBESİ

NABUCCO PROJESİNE ALMANYA DARBESİ15.05.2012

Alman enerji devi RWE, Ortaasya gazının avrupa'ya taşıyacak Nabucco Projesi'nden vazgeçebileceğini açıkladı.

Alman enerji devi RWE, Nabucco projesinden vazgeçebileceğini açıkladı.RWE bu şekilde Avrupa'nın Rusya'ya olan doğalgaz bağımlılığını azaltmak adına Türkiye üzerinden de geçecek olan Nabucco Doğalgaz Boru Hattı Projesi'nden ayrılabileceğini söyleyen son şirket oldu.
 
RWE şirketinin sözcüsü AFP'ye, "Şu anda proje ile bizim ticari ve stratejik hedeflerimizin uyuşup uyuşmadığına bakıyoruz" diyerek, daha önce Der Spiegel gazetesinde çıkan bu yöndeki haberleri doğrulamış oldu.
 
Nisan ayının sonunda Macar petrol grubu MOL, Nabucco'daki hisselerini satmak ve yönetimsel açıdan önümüzdeki dönemde karşılaşacaklarına inandıklarını sorunlardan ötürü finansman desteklerini çekmek istediğini açıkladı.
 
Nabucco projesi için Macar AOL, AvusturyalI OMV, Bulgar Bulgargaz, Romanyalı Transgaz, Türkiye'den BOTAŞ ve Alman RWE arasında 2002'de bir ortak yönetim anlaşması imzalandı.
 
Toplamda 3 bin 900 kilometre uzunluğundaki boru hattının her yıl Hazar Denizi'nden Türkiye, Bulgaristan, Romanya ve Macaristan üzerinden, 2017'nin sonları itibariyle Avusturya'ya 31 milyar metreküp doğalgaz taşıması bekleniyor. 
 
Avrupa Birliği destekli de olan proje Rusya'nın Güney Akım projesinden ciddi rekabet görüyor ve arz kaynaklarının eksikliği gibi sıkıntılar yaşıyor.
 
Kaynak:Ulaşım Online
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr