Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Havayolu / EUROCONTROL GENEL KURULU VE KOORDİNASYON KOMİTESİ TOPLANTILARINA TÜRKİYE BAŞKANLIK YAPIYOR

EUROCONTROL GENEL KURULU VE KOORDİNASYON KOMİTESİ TOPLANTILARINA TÜRKİYE BAŞKANLIK YAPIYOR

EUROCONTROL GENEL KURULU VE KOORDİNASYON KOMİTESİ TOPLANTILARINA TÜRKİYE BAŞKANLIK YAPIYOR15.05.2012

Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyet Teşkilatı (Eurocontrol) Genel Müdürü seçim süreci tamamlanıncaya kadar Türkiye, Eurocontrol Genel Kurulu ve Koordinasyon Komitesi Toplantılarına başkanlık yapacak. 
 

Bilindiği üzere, ülkemizin 1989 yılında üye olduğu Eurocontrol Teşkilatı'nın 39 üyesi bulunmakta olup, Türkiye 2010 yılından bu yana Eurocontrol'ün yönetiminden sorumlu organ olan Geçici Konseyin(PC) dört Başkan Yardımcılığından birini yürütmektedir.
 
 
Mevcut PC Başkanı Fransız Sivil Havacılık Genel Müdürü'nün, Eurocontrol Genel Müdürlük seçiminde aday olması nedeniyle, seçim süreci tamamlanana kadar Konsey toplantılarına PC Başkan Yardımcıları'nın Başkanlık yapılması kararı alınmıştır.
 
Bu karar kapsamında; ülkemiz 9-10 Mayıs tarihlerinde Brüksel'de düzenlenen 37. Olağan Genel Kurul ve 26. Yönetim Kurulu Toplantıları'na başkanlık yapmıştır.
 
09 Mayıs 2012 tarihinde düzenlenen Eurocontrol bünyesindeki faaliyetlerin değerlendirilmesi, Ajansın yönetimine ilişkin konuların görüşülerek tavsiyelerin oluşturulduğu Geçici Konsey Koordinasyon Komitesi (Yönetim Kurulu) PCC'nin 26. Toplantısı ile 10 Mayıs 2012 tarihinde düzenlenen  tüm üye ülkelerin temsil edildiği ve uygulama kararlarının alındığı Eurocontrol Geçici Konseyi (Genel Kurulu) PC'nin 37. Olağan Oturumu Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcısı Haydar YALÇIN başkanlığında gerçekleştirilmiştir.
 
Eurocontrol'ün geleceğine yönelik önemli konuların görüşülerek kararların alındığı PC/37 toplantısında ülkemiz, aralarında Dışişleri Bakanlığı, Sivil Havacılık ve DHMİ Genel Müdürlükleri ile Brüksel'de bulunan AB ve NATO nezdindeki Daimi Temsilcilikleri personelinin bulunduğu bir heyet ile temsil edilmiştir.
 
Toplantıya üye ülkelere ilave olarak, ICAO, ECAC, EASA, İzlanda ve AB Komisyonu'nun yanısıra ETF, CANSO, IFATCA, ANSB, ACI, AEA ve IACA gibi çok sayıda endüstri temsilcisi ile sivil toplum kuruluşunu temsilen 130 un üzerinde temsilci katılım sağlamıştır.
 
Toplantıda, AB ile Eurocontrol arasında müzakere edilen Üst Düzey Anlaşma (HLA) metni onaylanmış olup, onay sürecinde ülkemiz talepleri doğrultusunda gerekli düzeltmeler yapılmıştır. 
 
Ayrıca, Ajans Mevzuat Düzenleme Desteği, Performans İnceleme Raporu, Emniyet Düzenleme Grubu Raporu ve Sivil-Asker Eşgüdümü gibi önemli konularda alınan kararlarda ülkemiz görüşleri gözetilmiş olup, gereken durumlarda ülkemiz görüşleri doğrultusunda düzenlemeler yapılması sağlanmıştır.
 
Eurocontrol Genel Müdürlüğü seçimi tamamlanıncaya kadar geçecek süreçte Eurocontrol Genel Kurulu ve Koordinasyon Komitesi toplantılarına Türkiye başkanlık yapacaktır.
 
Kaynak:SHGM
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr