Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / UTİKAD GENÇ DENİZCİLERLE BULUŞTU

UTİKAD GENÇ DENİZCİLERLE BULUŞTU

UTİKAD GENÇ DENİZCİLERLE BULUŞTU15.05.2012

İstanbul Üniversitesi Denizcilik Kulubü tarafından bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen Denizcilik  Sektör Günleri’nde,  denizci gençlerle  biraraya gelen UTİKAD Yönetim Kurulu Üyesi Kurtuluş Doğan,  denizcilik mesleği ve lojistik sektörü hakkında bilgiler verdi.

 
Konuşmasında UTİKAD’ın faaliyetleri alanları ve çalışmaları hakkında açıklamalar yapan  Kurtuluş Doğan, lojistik sektöründe kariyer yapmak isteyen öğrencilere önemli tavsiyelerde bulundu.

Dünya ihracat devi Almanya başta olmak üzere diğer dünya ülkelerinde lise ve üniversite düzeyinde verilen lojistik eğitimleri hakkında değerlendirmelerde bulunan UTİKAD Yönetim Kurulu Üyesi Kurtuluş Doğan, lojistik sektöründeki büyüme ve gelişmelere paralel olarak sektörün  nitelikli çalışan talebinin arttığını söyledi.

 
Konuşmasında, lojistik eğitimlerinde staj uygulamasının zorunlu olmaktan çıkarılarak yerine öğrenci beklentilerini karşılayacak nitelikte aynı zamanda  sektörün işgücü kriterlerine  uyumlu, etkin ve verimli bir program hazırlanması gerektiğini dile getiren Doğan, bu konuda eğitimciler kadar  sivil toplum  kuruluşları ve öğrencilere de önemli görevler  düştüğünü söyledi.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği seminer sonunda Kurtuluş Doğan, teşekkür plaketini İstanbul Üniversitesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Yard.Doç.Dr. Murat Yıldız ve Denizcilik Kulubü Yönetim Kurulu Başkanı Metehan Diler'den aldı.

 

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr