Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Dünyadan / MERSİN İLE PORT SAİD RO-RO HATTI KITALARA HİTAP EDECEK

MERSİN İLE PORT SAİD RO-RO HATTI KITALARA HİTAP EDECEK

MERSİN İLE PORT SAİD RO-RO HATTI KITALARA HİTAP EDECEK 30.04.2012

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şerafettin Aşut, Mersin ile Mısır'ın Port Said limanı arasında başlayan ro-ro seferlerinin kıtaların malını taşıyacağını savundu.

 
Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şerafettin Aşut yaptığı açıklamada, Mersin'in Afrika'yı Rusya ve Türki Cumhuriyetlere, Avrupa'yı ise Asya ve Orta Doğu'ya bağlayan bir köprü vazifesi gördüğünü kaydetti.

Mersin- Port Said ro-ro seferlerinin görünürde iki kentin adıyla anılsa da kıtaların malını taşıyacağını ifade eden Aşut, "Bu hat bize bir kapı açacaksa; Mısır'a bin kapı açacaktır. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası olarak gerek DEİK İcra Kurulundaki yerimizle, gerekse Akdeniz Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği ASCAME'deki etkin görevlerimizle Akdeniz'de sadece Mısır ile değil, tüm Akdeniz ülkeleri ile ciddi ilişkiler kurduk. Özellikle Mısır'da önemli lobi çalışmaları yaparak ro-ro seferlerinin oluşmasında alt yapı oluşturduk" diye konuştu.

 
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Mısır ziyaretlerine eşlik ederek Mersin ve İskenderiye'nin kardeş kent olmasını sağladıklarını vurgulayan Aşut şöyle devam etti: "Yıllardır verdiğimiz bu emeklere, Ekonomi Bakanımız Zafer Çağlayan'ın olağan üstü çabası ve katkısıyla bu gün tekrar Afrika, sahra altı ve Arabistan yarım adası ile buluşuyoruz. Açılan bu pazarlar yükselen pazarlardır, alım gücü olan pazarlardır."
 
Aşut, petrol fiyatlarının sürekli artması ve spekülatif özelliklerinden dolayı stabil kalmamasının ro-ro seferlerini daha da önemli hale getirdiğini vurguladı.
 
 
Kaynak:Lojistik Haber
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr