Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / MNG AIRLINES GENEL MÜDÜRÜ İLE SÖYLEŞİ

MNG AIRLINES GENEL MÜDÜRÜ İLE SÖYLEŞİ

MNG AIRLINES GENEL MÜDÜRÜ İLE SÖYLEŞİ24.04.2012

MNG Airlines Genel Müdürü A. Sedat ÖZKAZANÇ ile gerçekleştirdiğimiz söyleşi.

Kişisel ve MNG Havyolları’nın Genel Müdürü olarak biraz kendinizi tanıtır mısınız?
 
Ortadoğu Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü mezunuyum. 1988 – 89 dönemi itibari ile MNG  Holding  bünyesinde çalışmaya başladım. 2003 yılına kadar MNG Holding’in inşaat sektöründe faaliyet gösteren kısmında görev yaptım. Ardından 2003 yılbaşından itibaren MNG Havayolları bünyesinde çalışmaktayım. 2007 yılında genel müdürlük görevini aldım ve halen bu görevime devam etmekteyim.

MNG filosundaki uçak sayısı ve uçak tipleri nedir?

 
Faaliyetlerine 1997 yılında başlayan MNG Havayolları filosunda ki beş adet Airbus 300-B4, iki adet Airbus 300–600, iki Adet Boeing 737–400 olmak üzere toplamda dokuz adet kargo uçakları ile hava kargo taşımacılığında ilklere imza atarak, Türk Hava Kargo Taşımacılığı sektörünün oluşmasında ve gelişmesinde çok önemli bir paya sahip olmuştur.

Filo yenileme veya genişletme çalışmaları olacak mı?

 
2012 yılı içinde mevcut filoda ki, Airbus 300 uçaklarına ek olarak, üç adet Airbus 300-600 uçağı filo yenileme kapsamında kapasitemize dahil edilecektir.
 
2012-2016 yılı içinde Airbus tarafından teslimi planlanan 4 adet yeni Airbus 330-200F kargo uçaklarının filoya dahil edilmesiyle Mng Havayolları operasyonel tecrübe ile güçlenerek büyümeye devam edecektir. 

2011 yılında öngördüğünüz kargo taşıması gerçekleştirildi mi ve 2012 yılı için taşıma hedefleriniz nedir?

 
2011 yılı için hedeflenen ihracat ve ithalat değerleri hedeflerimiz ölçüsünde gerçekleştirilmiştir. 
 
 
2012 yılında filoya dahil edilecek yeni uçaklarla kargo kapasitemizi artırarak uçuş ağını genişletip, mevcut tarifeli seferlerinin sayısını artırmak, bunun yanı sıra Charter seferlerinde de yeni pazarlar ve projeler üretip 2011 yılı değerlerinin maksimum üzerine çıkartılması hedeflenmiştir.

Hangi ülkelere kargo taşımacılığı gerçekleştiriyor?

 
MNG Havayolları hali hazırda Avrupa, CIS, Ortadoğu, Uzakdoğu ve Kuzey Afrika bölgesinde tarifeli kargo seferlerini yürütmektedir. Türkiye’deki hava kargo sektöründe niş marketlere de hizmet vermektedir. Yine bunun yanı sıra Kargo charter ve acmi servisleri ile Türkiye’de önemli bir rol almaktadır. Global kurye firmalarının yanısıra dünyanın sayılı havayolu ve kargo havayolları ve broker şirketlerine de hizmet vermektedir.

MNG Havayollarının hangi alanlarda hizmet vermektedir?  

 
MNG Havayolları, dünyanın belirli noktalarına tarifeli ve charter uçuşlarının yanında uluslararası havayolları ve lojistik şirketleri ile işbirliği yapmaktadır. Kendi uçaklarına yer hizmetleri, İhracat geçici depolama ve ithalat antrepo hizmetleri de sunarak çözüm ortaklığında fark yaratmaktadır. Müşterilerine sunmakta olduğu tüm bu esnek çözümlerle, sadece ülkemizde değil uluslararası hava kargo sektöründe de kendisine pazar yaratmayı başarmıştır.
 
Airbus firması tarafından dördüncü kez ‘A300/A310 Kargo Filosu Operasyonel Mükemmellik Ödülü’ne layık görülmüş olan MNG Havayolları, Hava Kargo sektörü ve müşterilerine değer katmak için yeni sistemler ve projeler geliştirerek öncülüğünü sürdürmeye devam edecektir.

- MNG Havayolları Türkiye’de nerede antrepo hizmetleri vermektedir?

 
MNG Havayolları olarak AHL Gümrük Müdürlüğüne bağlı; Havalimanı içerisinde aprona sınır ithalat ve ihracat geçici depolama sahası, bunların yanı sıra Mahmutbey' de hızlı kargo geçici depolama sahası ve İkitelli OSB de A tipi Genel Antreposu bulunmaktadır.
 
 
İzmir Adnan Menderes Gümrük Müdürlüğü’ne bağlı Havalimanı içerisinde geçici depolama sahası ile Ankara Esenboğa Gümrük Müdürlüğü’ne bağlı Havalimanı içerisinde yine geçici depolama sahası da bulunmaktadır.
 
Bunların yanı sıra Türkiye içerisinde başka illerde de antrepo hizmeti sağlamak için çalışmalarına devam etmektedir.
 
Kaynak:Hava Kargo Türkiye
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr