Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / 23 NİSAN MİLLİ EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

23 NİSAN MİLLİ EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

23 NİSAN MİLLİ EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMIMIZ  KUTLU OLSUN20.04.2012

23 Nisan 1920, Türk milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı ve Türk halkının egemenliğini ilan ettiği tarih.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, 23 Nisan 1924'te, 23 Nisan'ın bayram olarak kutlanmasına karar vermiş, 5 yıl sonra ise bu bayramı çocuklara armağan etmişti.
 
1979 yılından bu yana uluslararası boyuta taşınan ve tüm dünya çocukları ile kutlanmaya başlayan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye'nin dünya çocuklarına bayram hediye eden ve bu bayramı bütün dünya ile paylaşan ilk ve tek ülke  olması açısından da önem taşır.
 
Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün düşüncesinde çocuklar bir milletin geleceğidir. Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ilk kez kapılarını açtığı günü çocuklara hediye ederek Türk çocuklarına sarsılmaz güvenini ve büyük sevgisini ifade etmiştir.
 
Kemal Atatürk, tarihimizin gurur dolu sayfalarının yeni nesillerce öğrenilmesi ve Türk Devleti'nin sonsuza kadar yaşaması, geleceğimizi emanet edeceğimiz yeni cumhuriyet bekçilerinin bu bilinçle yetişmesini sürekli kılabilmek amacıyla Türk tarihinin en önemli günlerinden birini çocuklara hediye etmiştir.
 
 
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Türk çocuklarına olan güveni ve sevgisini şu sözlerle ölümsüzleştirmiştir.
 
"Küçük hanımlar, küçük beyler!
 
 
Sizler hepiniz geleceğin bir gülü,yıldızı, bir mutluluk parıltısısınız! Memleketi asıl aydınlığa boğacak sizsiniz. Kendinizin ne kadar mühim,kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız.Sizlerden çok şeyler bekliyoruz.
 
Mustafa Kemal ATATÜRK
 
 
Bugün bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere vatanımızın bağımsızlığı ve bütünlüğü uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle  bir kez daha anıyor,  tüm halkımızın, gençlerimizin  ve çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en iyi dileklerimizle kutluyoruz.
 
UTİKAD YÖNETİM KURULU

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr