Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / NİĞDEYE LOJİSTİK KÖY PROJESİ START ALDI

NİĞDEYE LOJİSTİK KÖY PROJESİ START ALDI

NİĞDEYE LOJİSTİK KÖY PROJESİ START ALDI 13.04.2012

AKP Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, ilde 250 dönümlük bir alan üzerinde demiryolunda yükleme ve taşımada kullanılacak yeni bir lojistik köy projesinin hayata geçirilmeye başlandığını belirtti.

Devlet Demiryolları Genel Müdür Vekili Veysi Kurt ile bir görüşme gerçekleştiren Milletvekili Kavaklıoğlu, ilk projede 60 dönümlük bir alanda yapılması planlanan lojistik köyün daha iyi bir kapasiteyle hizmet vermesi için 250 dönüme çıkarılmasını istediklerini ve yönetim kurulu onayıyla projenin başlayacağını kaydetti.

Kavaklıoğlu, eski Aktaş mevkiinde yapımı gerçekleşecek olan lojistik köyün, başta madencilik alanında faaliyet gösteren işletmeler olmak üzere, demiryolları yoluyla yükleme ve taşıma gerçekleştirecek firmalar için önemli bir merkez olacağını söyledi. Kavaklıoğlu, lojistik köyün hem ulaşım, istihdam ve yatırım anlamında etkili bir hizmet olacağını hem de Niğde'nin ticaret hacmini artıracağını vurguladı. Bunun yanı sıra Niğde Garı'nın çevre düzenlemesi ve bakım onarım faaliyetleri için 200 bin TL'lik bir ödenek onayının alındığı ve vatandaşlara daha iyi şartlarda hizmet verecek bir garın yapımına önümüzdeki haftalarda başlanacağı bilgisini verdi.

Ticaret hacmini artıracak proje

 
Demiryolları alanında, Niğde'de yeni yatırımlar ve projeler kazandırılması için çalışan Milletvekili Kavaklıoğlu, lojistik köy projesinin ardından hizmet ve yatırımlara yenileri eklemeye devam edeceklerini belirtti. Kavaklıoğlu, açıklamasında şunları söyledi:

"Lojistik köy projemiz eski Aktaş mevkiinde gerçekleşecek. Daha önce şehir içindeki gardan yükleme ve taşıma işlemleri gerçekleşiyordu. Bu nedenle hem eksik kapasite ile çalışılıyordu hem de şehir içinde kirlilik ve zarar ortaya çıkıyordu. Şimdi yükleme ve taşıma işlemleri şehir içinden çıkıp şehir dışında yapılacak lojistik köyde gerçekleşecek. Antrepolar, ambalajlama tesisleri, depolama sahalarının yer alacağı yeni merkezle yükleme kapasitesi de alınan verim de artacaktır. Kalsit işletmecileri ve taşıma yapmak isteyen firmalar için önemli faydalar sağlayacak bu projeyle Niğde'de ticaret hacminin artması da doğrudan sağlanacaktır.

Niğdemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum."

Kaynak:Lojistik Haber
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr