Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Havayolu / D-8 ÜLKELERİ İLE HAVAALANLARI VE HAVACILIK ENDÜSTRİSİNDE İŞBİRLİĞİ

D-8 ÜLKELERİ İLE HAVAALANLARI VE HAVACILIK ENDÜSTRİSİNDE İŞBİRLİĞİ

D-8 ÜLKELERİ İLE HAVAALANLARI VE HAVACILIK ENDÜSTRİSİNDE İŞBİRLİĞİ04.04.2012

Türkiye'nin girişimleri ile D-8 Ülkeleri işbirliği alanları içerisine dahil edilen ve ülkemizin Başkanlığını yaptığı D-8 Ülkeleri Sivil Havacılık Çalışma Grubu, Havaalanları ve Havacılık Endüstrisinde İşbirliği için İstanbul'da bir araya gelecek.
 
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, 4-5 Nisan 2012 tarihleri arasında TAV işbirliği ile D-8 Havaalanı Yönetimi ve İşletimi Çalıştayı ve TAI işbirliği ile D-8 Havacılık Endüstriyel İşbirliği Çalıştayı olmak üzere iki ayrı çalıştay düzenleyecek. 
 
Haziran 2011'de Endonezya'nın Başkenti Jakarta'da gerçekleştirilen toplantıda ilk adımı atılan, TAV'ın ve TAI'nin işbirliği ile bu iki alanda çalıştay düzenlenmesi yönünde alınan karar hayata geçiriliyor.
 
Üç oturum düzenlenecek şeklinde düzenlenecek çalıştaylarda, D-8 üyesi ülkeler havaalanı Yönetim ve İletimi ile Havacılık Endüstrisi konularında görüş alış-verişinde bulunacak ve ülkemizin bu anlardaki uygulamalarına yönelik de teknik geziler düzenlenecek.
 
D-8 üyesi ülkelerden Bangladeş, İran, Mısır, Nijerya, Endonezya ve Pakistan'ın katılacağı Çalıştaylar, D-8 üyesi ülkeler arasındaki işbirliğini geliştirmesinin yanı sıra yabancı temsilciler ile Türk havacılık sektörünü bir araya getiren bir platform olması ve üye ülkelerin girişimcileri arasında somut projelerin oluşmasına sağlayacağı katkı açısından büyük önem taşıyor.
 
Havacılık sanayimizin yabancı ülkelere tanıtımının da yapılacağı çalıştaylarda, ilgili ülkelerin havacılık sektöründeki ihtiyaçlarının belirlenmesi ve bu ihtiyaçlara yönelik katkıların sağlanması Türkiye'nin öncülüğünde gerçekleştirilecektir.
 
D-8 ülkeleri Sivil Havacılık Grubu
 
D-8 üyesi olan ülkelerin katılımı ile 8-10 Eylül 2007 tarihinde gerçekleştirilen toplantıda imzalanan Mutabakat Zaptı ile D-8 ülkelerinin işbirliği alanlarına sivil havacılık da dâhil edilmiş olup, günümüze kadar sivil havacılık genel müdürlükleri katılımı ile 6 toplantı gerçekleştirilmiştir.
 
Yapılan çalışmalar sonucunda, D-8 üyesi ülkelerin sivil havacılık çalışma grubu başkanlığına Türk Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü seçilmiş olup, bu kapsamda D-8 üyesi ülkeler arasında işbirliği ve koordinasyonun sağlanması yönünde faaliyetler sürdürülmektedir.
 
Kaynak:SHGM

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr