Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Eğitim ve Etkinlikler / İKİ LİMAN ZİRVESİNE EV SAHİPLİĞİ YAPACAĞIZ

İKİ LİMAN ZİRVESİNE EV SAHİPLİĞİ YAPACAĞIZ

İKİ LİMAN ZİRVESİNE EV SAHİPLİĞİ YAPACAĞIZ03.04.2012

Liman ve terminal işletmeciliği alanında bölgenin ilgi odağı haline gelen Türkiye, Nisan ayında iki uluslar arası liman zirvesine ev sahipliği yapacak.
 

Türkiye Liman Genişletme Zirvesi
 
Noppen Conference & Exhibition Pvt tarafından ilk kez Türkiye’de düzenlenecek olan “Türkiye Liman Genişletme Zirvesi 2012” 5-6 Nisan 2012 tarihinde İstanbul’da yapılacak.
 
Organizatör firma tarafından yapılan açıklamada; Türkiye’nin önemli bir deniz transfer merkezi haline gelmekte olduğuna vurgu yapılarak “Güney Doğu Avrupa, Karadeniz ve Orta Doğu bölgesinin liman endüstrisi bakımından gelişmekte olduğu, Orta Doğu’daki büyük liman projelerinde bir yavaşlama olduğuna dair hiçbir işaret olmadığı, Rusya’da ekonominin sağlıklı oluşunun Karadeniz’de giderek artan konteyner miktarları için bir teşvik oluşturduğu ve Türkiye’nin önemli bir deniz transfer merkezi haline gelmekte olduğu belirtilmektedir” denildi.
 
Açıklamada, bölgedeki limanların bu talebi karşılamak için gelişmelerini hızlandırmalarına ihtiyaç olduğuna dikkat çekildi. Liman Genişletme Zirvesi’nin liman yöneticileri, konteyner şirketleri, hükümet temsilcileri, yatırımcılar ve operatörlere ev sahipliği yapacağı belirtilirken konferansta gelecekteki gelişmeler ve fırsatlar dahil önemli meselelerin ele alınacağı kaydedildi. Ayrıntılı bilgiye www.portexpansionsummit.com adresinden ulaşılabilir.
 
Port Finance Blacksea’da finansman öne çıkacak
 
Geleneksel hale gelen Port Finance International ise bu yıl daha geniş kapsamlı bir zirve yapmayı planlıyor. Geçen sene 160 kişiden fazla katılımla gerçekleştirilen etkinliğin bu yıl da benzer katılımcıyla gerçekleştirileceği fakat farklı konuların irdeleneceği belirtildi. Yapılan açıklamada, Port Finance İstanbul zirvesine, Türkiye ve Avrupa ülkelerinin dışında Bulgaristan, Romanya, Ukrayna, Rusya, Gürcistan, Azerbaycan, İsrail ve Ortadoğu ülkelerinde katılım olacağı bildirildi. Zirvede konuşulacak konuların başında liman finansmanı, liman gelişiminde finans kullanımı, Türk liman işletmeciliğinde avantajlar ve riskler, limanlarda çevreci yatırımlar gibi farklı analizler geliyor. Sunumlar yerli ve yabancı katılımcılar tarafından yapılacak ve zirveye katılacak firmalar tecrübelerini paylaşacaklar. 18-19 Nisan’da Pera House İstanbul’da yapılacak zirve ile ilgili detaylı bilgiye http://www.portfinanceinternational.com/home adresinden ulaşılabilir.

Kaynak:Deniz Haber

 

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr