Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / MNG CEOSU ÖZKAZANÇTAN AÇIKLAMALAR

MNG CEOSU ÖZKAZANÇTAN AÇIKLAMALAR

MNG CEOSU ÖZKAZANÇTAN AÇIKLAMALAR19.03.2012

MNG Airlines Genel Müdürü Sedat Kazanç, hava kargo taşımacılığının geleceği ve MNG Havayollarının vizyonu hakkında açıklamalarda bulundu.

MNG Airlines Genel Müdürü Sedat Özkazanç, L&S dergisinden Fatih Çil ile yaptığı röportajda Hava Kargo Taşımacılığı sektörü ve MNG Airlines vizyonu hakkında açıklamalar yaptı.
 
 
MNG Airlines iş modelinin hakkında bilgi veren Sedat Özkazanç şunları söyledi:  “MNG Havayolları üçüncü parti şirketlere uçak temininden antreposuna ve oradan yer hizmetlerine kadar birçok noktaya basan,  kendine özgü bir düzen ve iş modeli içinde çalışan, Türkiye'nin tarifeli kargo seferi yapan ilk şirketidir. Bu özelliği ile bakarsanız kendine özgüdür, tekdir.
 
 
Tarifeli yaptığımız hava kargo ifli ile alakalı olarak THY ile, antrepo ve yer hizmetleri yaptığımız için Havaş ile, door-to-door teslim yaptığımız için de bazı lojistik firmaları ile benzerliğimiz var ama bütününe bakarsanız bütün bu fonksiyonları üstünde toplamı unique bir firmadır.”
 
Dünyada; geniş gövdeli ve Rolls Royce motoru olan 330 tarzı uçak siparişi veren ilk özel şirket olan MNG Airlines, bu projede satın alma opsiyonuna girmiştir. Türkiye’nin havacılıktaki ikinci zıplama konusunun kargo taşımacılığı olduğunu söyleyen Sedat Özkazanç MNG Airlines yatırım planları hakkında : “Sektörün geleceği Bizi Uzakdoğu marketine başlayacak çalışmalarla Türkiye'yi bir merkez haline getirmek istediğimiz bu vizyonda yürüyeceğiz. Avrupa ve ondan daha kritik ve güzel marketler olan Afrika ve Rusya’ya olan taşıma organizasyonunu sürdürmek ana hedefimiz. Bu doğrultuda Afrika'da yeni hatlar organize etmeye çalışıyoruz ve yatırımlarımız bu istikamette olacak. ” dedi. Uzakdoğu'dan Avrupa'ya ve çok yakında Afrika kıtasına taşınan anormal bir mal miktarı olduğunu ileten Sedat Özkazanç, Türkiye'nin ekonomisi büyüdükçe gelen giden malzeme artsa da esasında hedefimizin, hiç bizim olmayan, başkasının taşıyla başkasının kuşunu vurabileceğimiz Afrika pazarı olması gerektiğini kaydetti.
 
Türkiye olarak hedeflerimizin realizasyonu için altyapı yatırımlarını stratejik olarak planlamamızın şart olduğunu söyleyen Sedat Özkazanç “Şu anda alt yapımız yetmiyor ve bu durum sivil havacılığın önündeki en önemli problemlerden birisi.  Atatürk Havaalanı'nın kapasitesi belli ve iniş kalkış için yeterli ölçüde slot yok. Zaten slot kapasitesinin % 70 'den fazlasını THY, geri kalanını da yabancı hava yolları kullanıyor ve bize bir şey kalmamış durumda” dedi.
 
MNG Airlnes Genel Müdürü Sedat Özkazanç Türkiye’deki hava kargo taşımacılığının Forwarderler, taşıyıcılar ve gümrük kanadı olarak bir araya gelerek, bunu nasıl daha kolay yaparız diye kafa kafaya verip sorunu bir an önce çözmemiz gerekiğini ve uluslararası pastadan pay alabilmek için bütün bu sorunların tamamının çözüleceği bir sistem dizayn etmeliyiz dedi.
 
Kaynak:Hava Kargo Türkiye
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr