Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / ÇALIŞMAK İÇİN NEDEN LOJİSTİK SEKTÖRÜNÜ SEÇİYORUZ II?

ÇALIŞMAK İÇİN NEDEN LOJİSTİK SEKTÖRÜNÜ SEÇİYORUZ II?

ÇALIŞMAK İÇİN NEDEN LOJİSTİK SEKTÖRÜNÜ SEÇİYORUZ II?15.03.2012
Geçtiğimiz hafta lojistik sektöründe çalışmanın ne kadar zor bir iş olduğunu yazmıştım. Lojistik gerçekten zor bir iş. Her türlü aksiliğe, soruna, riske, probleme, zorluğa rağmen yine de lojistik işini yapıyoruz. Tüm olumsuzluğuna rağmen öyle güzel yanları var ki; yapanlar bırakamıyor. Yeni iş yapmak isteyenler de sektöre girmeye çalışıyorlar.
 
Her şeye rağmen lojistik güzel bir iştir. Taşımacılıktan, depolamadan biraz uzaklaşır ve kendinizi lojistiğin temeli olan süreç yönetimine yönlendirirseniz görürsünüz. Birden bir orkestrayı yöneten şef noktasında bulacaksınız kendinizi. Karşınızda izleyici sıralarında yer alan müşterileriniz sizi izlemekte. Sizin bestelediğiniz  kamyonlarla, kamyonetlerle, uçaklarla, gemilerle, trenlerle, forkliftlerle, trans paletlerle, depolarla, raflarla, sevk emirleriyle sizi bekleyen üyelerinize ilk notayı verecek ve hızlarını, uyumlarını ayarlayacaksınız. Yanlış çıkan bir notanın, zamanından önce veya sonra yapılan bir girişin tüm eseri, tüm çıktıyı bozmaması için tüm dikkatinizle yöneteceksiniz. Sonunda beğenilirse alkış alırsınız ve hizmetinizin bedelini öderler.  Çok beğenilirseniz tekrar için alkışlanır ve gelecek sefer de aynı hizmeti siz istemeden alırsınız. Beğenilmez ise o seyircileri tekrar karşınızda bulamayacağınıza emin olun. Yerinizde başka şefler olacak başka enstrümanlar ses çıkartacaktır. Her sanatçı alkış için yaşar. Lojistik de doğru müziği yaptığımızda en kolay alkış alabileceğimiz bir iş koludur.
 
Lojistik çevrenizi geliştirecektir. Depo bekçisiyle, depo elemanıyla, kamyon şoförüyle, forkliftcisiyle,  mühendisiyle, üreticilerle, üst yöneticileri ile tanışma olanağı verecektir size. Bir kaç yıl içinde binlerce kişiyi tanıyan bir kişi haline gelebileceksiniz. Her dilden konuşan, herkesi dinleyen ve kendinizi dinletebileceğiniz bir iştir lojistik.  Derneklerinde görev alıp rakiplerinizle tanışabilirsiniz. Dost olabilirsiniz. O kadar önemli bir iş koludur ki her yıl 10’a yakın kongre ve fuar düzenlenir, aynı sektörde çalışan kuruluşlar için. Lojistikçi olarak siz bunların hepsinde görünecek ve gerek fuarlardaki tanışma, tanıma, öğrenme fırsatını; gerekse kongrelerde ki bilgi paylaşımı fırsatlarını yakalayabileceksiniz. Çok kişiyi tanıyacak ve çok kişi tarafından tanınacaksınız.
 
Lojistik heyecanlı bir iştir. Öğrenmeyi ve öğretmeyi sevenler için eğitimin devamı demektir. Her şeyden önce lojistik tek başına bir akademik disiplin değildir. Lojistik bilmek için bir çok alandan bilgiye ihtiyacımız vardır. Tecrübeniz hangi kaynaktan olursa olsun lojistik sektöründe size ihtiyacımız vardır. Çünkü bir lojistikçi çok şeyden anlayacak bir elemandır. Eğitimini aldığınız branşta mutlaka lojistik için bir pay bulunmaktadır. Lojistik sektöründe görev yapmak için başlangıçta bir kaç şey bilmeniz ve zaman içinde de diğerlerini en az kullanacak kadar öğrenmeniz gerekmektedir.
 
Lojistik kişisel gelişiminizi de arttıracaktır. Her türlü zorluğa rağmen lojistik sektörü, bir yandan bilgi seviyenizi yükseltirken, bedensel olarak da gelişmenizi sağlayacaktır. Hareketli bir sektördür. Stresle, sorunlarla karşılaşmak, onları çözmek sizde psikolojik olarak bir savunma mekanizması yaratacak ve kendinizin güçlendiğini hissedeceksiniz. Lojistik işini gereği gibi yaptığınız an kendinizi olağan üstü bir durumda hissedeceksiniz Çünkü artık siz lojistiği bilen bir kişi olacaksınız. İşte bu sizi bir yerde diğerlerinden farklı yapacak, bunu hissettirecek konumda olacaksınız.
 
Lojistik zor iştir ama her işin zorluğu vardır. Lojistik işini seviyorsanız ve bu işi bir hobi haline getirirseniz çok mutlu olacağınıza, zevk alacağınıza ve ürettiğiniz artı değer ile banka hesabınızın olmasa da bilgi dağarcığınızın, kişiliğinizin, yöneticiliğinizin, dünyanızın gelişeceğine inanıyorum. Yaptığınız işi seviyorsanız yapın veya sevdiğiniz işi yapın. Bu seçim şimdi sizin ellerinizde.
 
Kaynak:Atilla Yıldıztekin/Perşembe Rotası
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr