Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / ALIŞAN LOJİSTİK ECTA YÖNETİMİNE GİRDİ

ALIŞAN LOJİSTİK ECTA YÖNETİMİNE GİRDİ

ALIŞAN LOJİSTİK ECTA YÖNETİMİNE GİRDİ12.03.2012

Alışan Lojistik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Damla Alışan, Avrupa kimyasal madde lojistiğinde nakliyenin verimlilik, sağlık ve güvenlik standartlarını geliştirmeyi hedefleyen ECTA'nın Yönetim Kurulu Üyesi oldu.

 
Alışan Lojistik, sektördeki sorumluluklarını sürdürmeye devam ediyor. Alışan Lojistik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Damla Alışan, 29 Şubat 2012 tarihinde İngiltere’nin Chester şehrinde düzenlenen toplantıda alınan karar ile ECTA’nın Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi. Alışan Lojistik, 30–31 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek olan Yönetim Kurulu toplantısına Türkiye’de ev sahipliği yapıyor olacak.

90 üyesi olan ECTA’nın yönetim kurulunda konuşma yapan Damla Alışan şunları söyledi:

“Alışan Lojistik olarak 27 yıldır lojistik sektörüne farklı çözümler üretmekteyiz. Kurulduğumuz günden itibaren özellikle kimya sektöründe hizmet vermekteyiz. Kimya sektörünün en önemli başlıklarından biri olan tehlikeli kimyasalların elleçlenmesi, taşınması ve depolanması konusunda çok ciddi bir uzmanlığımız, altyapımız ve başarılı bir çalışma modelimiz bulunmaktadır. Kimya sektörü dışında başta FMSC, enerji olmak üzere diğer birçok sektörde de güçlü bir lojistik servis sağlayıcısı olarak müşterilerimize hizmet sağlamaktayız. Tehlikeli maddeler, taşıyan, gönderici ve alıcı açısından büyük riskler taşımaktadır ve tüm tarafların olabilecek büyük olumsuzluklara karşı hazırlıklı olması gerekir. Bu anlamda firmalar belirgin standartları takip etmek, tüm seviyelerde personelini eğitmek ve tüm önlemleri almak durumundadır. Operasyonun tasarımı olabilecek büyük kazaları dikkate almalı, önleyici unsurları barındırmalı ancak yine de bir kaza halinde ne yapılacağını ekip üyelerinin iyi derecede biliyor olması gerekir. Biz, bu konuda Avrupa standartlarında araç, çekici, ekipman ve depolar ile hizmet vermenin yanı sıra, çalışanlarımızın da gerek kendi güvenlikleri, gerek çevre ve ürün güvenliği açısından yeterli bilgi ile donanımlarını sağlamak için en üst seviyede eğitim veriyor ve önlemler alıyoruz. Alışan Lojistik olarak yaptığımız yatırımlar ve büyük bir titizlikle devam ettiğimiz çalışma azmimize bugün ECTA’nın başarılı ekibi ile de devam ediyor olacağız.”


ECTA Sorumlu Bakıma Programı’na katılan şirketlerin stratejilerinde, yönetim sistemlerinde ve günlük operasyonlarında  sorumlu bakım ilkelerinin uygulaması esas alınıyor. ECTA üyelerinin başlıca amaçları arasında; kimyasal taşımacılık operasyonlarına katılanların sağlık ve güvenliğini korumak için en doğru, önlemleri almak, taşımacılık faaliyetlerinin çevre üzerindeki etkisini en aza indirmek, kaynakları ve yakıtı verimli kullanmak, atıkları en aza indirmek ve operasyonların güvenliğini sağlamak için gerekli önlemleri almak, hizmet veren alt yüklenici, taşeron ve yıkama istasyonlarını destekleyerek yönetimde sorumluluğa teşvik etmek bulunuyor.

Kaynak: Taşıyanlar

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr