Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / TRACECA LOGMOS PROJESİ TOPLANTISI BRÜKSEL’DE YAPILDI

TRACECA LOGMOS PROJESİ TOPLANTISI BRÜKSEL’DE YAPILDI

TRACECA LOGMOS PROJESİ TOPLANTISI BRÜKSEL’DE YAPILDI06.03.2012

TRACECA kapsamında devam eden ve UTİKAD’ın da aktif olarak katıldığı “Lojistik Merkezleri ve Deniz Otoyolları” (LOGMOS) Projesi kapsamında 29 Şubat 2012 tarihinde Brüksel’de düzenlenen toplantıya UTİKAD Genel Sekreteri Hacer Uyarlar katıldı.

UTİKAD Genel Sekreteri Hacer Uyarlar, düzenlenen toplantıda,  Türkiye’den geçen lojistik koridorların gelişimi hakkında bir sunum yaptı.

Özellikle TCDD’nin yaptığı yatırımlar hakkında bilgi veren Uyarlar, TCDD’nin bu yatırımlarının tamamlanmasını takiben, Türkiye’nin TRACECA’da önemli bir rol oynayacağını ve tüm projelerin daha verimli çalışacağını belirtti.

Genel olarak, bölge ülkelerinin TRACECA LOGMOS kapsamındaki projelerini anlattıkları sunumlarla ve karşılıklı soru alışverişleriyle sürdürülen toplantıda Hacer Uyarlar, Ukrayna ve Türkiye arasında çalışan bir hat olan Derince – Ilichevsk vagon ro-ro hattıyla ilgili yaşanan sorunları da gündeme getirdi. Uyarlar, “Türkiye’de daha önce çalışan bir hat olan Derince – Ilichevsk vagon ro-ro hattı seferlerinin, vagon özelleştirmelerinden kaynaklı fiyat artışları ve gümrük sorunlarından dolayı, 2012’de tekrar başlamadığını ve bu yüzden bu hattan giden yüklerin karayolu taşımacılığına kaydığını belirterek, Ukrayna delegesine bununla ilgili planlarını sordu. Ukrayna delegesi, bu hat üzerinde bir transit ülke olmalarına rağmen yaşanan sorunları bildiklerini, bu konuda çalışmalar yaptıklarını, yakın zamanda bir gelişme beklediklerini belirtti.

Yeni bir proje olan, Kazak demiryollarının onayladığı ve projelendirdiği Aktau – Dostyk (Alashankou) sınırı arasında konteyner blok treni de toplantıda görüşülen konular arasında yer aldı.

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr