Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Havayolu / TÜRKİYE - MISIR ARASINDA HAVA KARGO İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASI

TÜRKİYE - MISIR ARASINDA HAVA KARGO İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASI

TÜRKİYE - MISIR ARASINDA HAVA KARGO İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASI 05.03.2012

Türk ve Mısır havayolları yolcu ve kargo taşımacılığında Türkiye Kuzey ülkelerini açacak Mısır ise Afrika akışını sağlayacak. İki ülke kargo işbirliği protokol anlaşması imzaladı 

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdür Temel Kotil ile Mısır Sivil Havacılık Bakanı Hüseyin Mesud Kahire'de bir araya geldi Görüşmeye Kahire Büyükelçis Hüseyin Avni Botsalı eşlik etti. Ardından iki ülke heyetleri bir araya geldi ve kargo işbirliği protokol anlaşması imzaladı. Mısır Sivil havacılık Bakanı Mesud, Türkiye ile geçmişi çok eskilere dayanan ilişkileri bulunduğunu belirterek, "Devrimin ardından Türkiye çeşitli konularda işbirliğini geliştiriyoruz. Özellik bu zor günlerimizde Türkiye hükümeti bize el uzatıyor. Biz de bunun farkındayız ve takdir ediyoruz. İki halk ve hükümetler olarak siyası ekonomi ve sivil toplum örgütleri olarak geliştirmek istiyoruz" dedi.

THY Genel Müdürü Mehmet Kotil ise, Mısır Havayolları ile kargo konusunda işbirliği anlaşması imzaladıklarını belirterek, "Mısır havayolları ile uzun zamandır beraber çalışıyoruz. Yolcu uçuşunda ortak uçuşumuz var. Şimdi kargo da başlamış oluyor. Biz onlara Kuzeyi açmış olacağız onlarda bize Güneyi Afrika'yı açacaklar. Böylece iki havayolu ciddi sinerji oluşturacak" diye konuştu.

Kahire Büyükelçisi Hüseyin Avni Botsalı 'da, "Türkiye ile Mısır arasında İşbirliğini genişletmek istiyoruz. Mısır ve Türkiye arasında toplam 21 sefer var. Bunun 17'si yolcu 4'ü kargo seferi. Biz bunu 28 veya 30'a çekmeyi hedefliyoruz. Çünkü Mısır Afrika'ya açılan bir kapı. Türkiye üzerinden de 160 ülkeye ulaşım sağlıyor. Havacılık turizm açısından çok önemli olduğunu" söyledi.

 
Kaynak: Lojistik Haber
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr