Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / DÜNYA LOJİSTİK BAŞARI ÖDÜLLERİ KATEGORİ VE KRİTERLERİ BELİRLENDİ

DÜNYA LOJİSTİK BAŞARI ÖDÜLLERİ KATEGORİ VE KRİTERLERİ BELİRLENDİ

DÜNYA LOJİSTİK BAŞARI ÖDÜLLERİ KATEGORİ VE KRİTERLERİ BELİRLENDİ02.03.2012

DÜNYA Perşembe Rotası, bu yıl, Lojistik Başarı Ödülleri ile sektöre yeni bir heyecan getiriyor. DÜNYA Gazetesi çatısı altında buluşan sektör temsilcileri, Türk lojistik sektörünün başarılı firmalarını ödülle taçlandıracak. Sektör temsilcileriyle yürütülen çalışmalar tamamlandı ve 13 farklı kategoride ödül dağıtılması kararlaştırıldı.

 
Lojistik bugün sadece şirketlerin değil devletlerin stratejik sektörü haline geldi. Haberleşme sektöründeki gelişim ve küreselleşen ekonomi dünyayı küçülttü. Gelecek dönemde gelişmiş ulaşım altyapısına sahip ülkeler rekabetçi pazarda öne çıkacak. Türkiye’nin bulunduğu konum Doğu-Batı ve Kuzey-Güney ticaret koridorunda büyük önem taşıyor.  Türk taşımacılık sektörünün bu koridorlarda pazar payını büyütmesi  ve  devletin altyapı yatırımlarını hızlandırması için sektöre yeni heyecanlar katmak gerekiyor. İş dünyasında düzenlediği paneller, ödül törenleriyle sanayi sektörlerini destekleyen DÜNYA Gazetesi, lojistik sektöründe de tatlı bir rekabet başlatıyor. Gazetemizin haftalık  Deniz Ticareti ve Lojistik yayını PERŞEMBE ROTASI, sekizinci yılında taşımacılık sektörüne yeni bir heyecan getiriyor. 2012 yılından itibaren lojistik sektörünün başarılı ve inovatif şirketlerini belirleyerek ödüllendirecek.
 
Gazete, Türk ekonomisini taşıyan başarılı taşımacılık şirketlerinin yanı sıra lojistik sürecinde yer alan alt sektörleri de ödüllendirmeyi planlıyor.  Bu amaç doğrultusunda ilk olarak sektörü temsil eden derneklerin destekleri alındı. Dernek başkanları ve akademisyenlerden oluşan bir jüri kuruldu. Böylelikle ödül süreci, seçkin isimlerden oluşan ‘Büyük Jüri’ koordinesinde STK uzmanlarıyla birlikte yürütüldü. Tecrübeli isimlerden oluşan Seçici Kurul’un ödül yarışmasının ana hatlarını belirlemesinin ardından uzmanlar ile titiz bir çalışma yürütüldü. İki aylık çalışma ve görüşmelerin ardından büyük yarışın kategori ve kriterleri belirlendi. Kriterler hazırlanırken büyüklükten çok başarının ödüllendirilmesi ön planda tutuldu. 13 farklı kategoride başarılı bulunan şirketlerin ödülle taçlandırılmasına karar verildi. Her kategori için farklı bilgi formları hazırlandı. Firmalar birden fazla kategoriye başvuruda bulunabilecek. Şirketler, değerlendirme formlarını bağlı bulundukları derneklerden temin edebilecekleri gibi ödül yarışması için hazırlanacak web sitesinde de elektronik olarak başvura bilecekler.
 
DÜNYA Lojistik Ödülleri kapsamında başarılı 13 şirketin dışında sektörün gelişimine katkı sağlayan profesyonel yöneticilere de ödül verilecek.
 
Lobi çalışmaları yapılacak
 
Jüriyi oluşturan dernek başkanlarının ortak görüşü; etkinliğin, ödül töreninin daha ötesine geçecek ve sektörün gelişimine katkı sağlayacak bir organizasyon haline gelmesi gerektiği yönündeydi. Bu nedenle Mayıs 2012’de yapılması planlanan ödül törenine uluslararası  taşımacılık örgütlerinin temsilcileri davet edilerek lobi çalışmaları yapılmasına karar verildi. Dünya taşımacılık sektörüne yön veren isimlerin Türkiye’ye davet edilip sektör temsilcileriyle bir araya getirilmesi sağlanacak ve Türk lojistik sektörünün daha iyi tanıtılması sağlanacak.
 
DÜNYA Lojistik Başarı Ödülleri Ana Kategoriler
 
1-) TAŞIMACILIK ÖDÜLÜ
A) Karayolu Yük Taşımacılığı
B) Hava Kargo Taşımacılığı
C) Demiryolu Yük Taşımacılığı
D) Denizyolu Yük Taşımacılığı
E) Intermodal (Kombine) Taşımacılık
2-) TAŞIMA İŞLERİ ORGANİZATÖRÜ ÖDÜLÜ
3-) GÜMRÜK MÜŞAVİRLİKLERİ ÖDÜLÜ
4-) DEPOLAMA ÖDÜLÜ
5-) KARGO VE KURYE ÖDÜLÜ
6-) LOJİSTİK EKİPMAN ÜRETİCİLERİ ÖDÜLÜ
7-) PROJE TAŞIMACILIĞI ÖDÜLÜ
 LİMAN VE TERMİNAL İŞLETMECİLİĞİ ÖDÜLÜ
9-) YILIN EN BAŞARILI LOJİSTİK ŞİRKETİ
Jüri Özel Ödülü: Sektörün gelişimine bireysel katkıda bulunan kişi veya kişilere verilecek

Kaynak: Perşembe Rotası

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr