Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Denizyolu / EKER: KÖRFEZİN GELECEĞİ LİMANA BAĞLI

EKER: KÖRFEZİN GELECEĞİ LİMANA BAĞLI

EKER: KÖRFEZİN GELECEĞİ LİMANA BAĞLI27.02.2012

İskenderun Limanı'nın özelleşmesi ile hizmet sektörünün artacağına vurgu yapan Körfez İskenderun Sanayicileri Derneği Başkanı Tamer Eker, bu sayede işsizliğin de azalacağına dikkat çekti.

 
Hatay'ın İskenderun Limanı'nın özelleşmesi ile hizmet sektörünün artacağına vurgu yapan Körfez İskenderun Sanayicileri Derneği (KİSİAD) Başkanı Tamer Eker, bu sayede işsizliğin de azalacağına dikkat çekti.
 
İskenderun Limanı'nı Türkiye’nin en güçlü firmalarından biri olan Limak firması tarafından alınması ve limanda yatırımların başlaması hizmet sektörünün de umudu oldu. Limanın Körfez Savaşı'ndan önce çok verimli çalıştığını ve bölgenin ekonomik yönden çok hareketli olduğuna dikkat çeken sanayi esnafı, yeniden hareketleneceği günü iple çektiklerini söyledi. Özellikle nakliye sektörüne bağlı olarak sanayideki iş yerlerinin sahipleri de limanın çalışması ile hareketleneceklerini ve işlerin açılacağına vurgu yapıyor.
Körfez İskenderun Sanayici ve İşadamları Derneği (KİSİAD) Başkanı Tamer Eker ise yıllardır her platformda İskenderun Limanı'nın özelleştirilmesi gerektiğine vurgu yaptıklarını belirterek, “Limanın özelleşmesinde hükümetin ciddi gayretleri oldu. Bu da bölge ekonomisine önemli derecede katkı sağlayacaktır. İş adamları olarak limanın çalışması ile bölgede hizmet sektörüne bağlı olarak, en küçük esnafından en büyük esnafına kadar hareketlilik olacak ve bölgede sıcak para akışı sağlanacak. Konteyner terminalinin kurulması ile İskenderun Limanı Ortadoğu'ya açılan en büyük liman olma özelliğine kavuşacaktır” şeklinde konuştu.
Kaynak: UlasimOnline
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr