Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / UTİKAD BAŞKANI GENÇ LOJİSTİKÇİLERLE BULUŞTU

UTİKAD BAŞKANI GENÇ LOJİSTİKÇİLERLE BULUŞTU

UTİKAD BAŞKANI GENÇ LOJİSTİKÇİLERLE BULUŞTU24.02.2012

UTİKAD Yönetim Kurulu  Başkanı Turgut Erkeskin, lojistik  sektörüne nitelikli insan kaynağı sağlamak amacıyla öğretim yapan  Beykoz  Lojistik Meslek Yüksek Okulu öğrencileri ile üniversitenin  4. Kariyer Günleri  etkinliğinde bir araya geldi.

“ Lojistik ve Kariyer” konulu  seminerde  sektörün çatı örgütü Uluslar arası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenler  Derneği  UTİKAD’ı  tanıtarak başlayan Turgut  Erkeskin,  derneğin 26 yıldır  yurtiçi ve uluslararası karayolu, havayolu, denizyolu,  demiryolu, kombine taşımacılık  ve lojistik hizmetler üreten  351 üyeli bir sivil toplum kuruluşu olarak  sektörü ve mesleği yurt içinde  ve uluslararası platformlarda temsil etme görevini yürüttüğünü söyledi.
Erkeskin, UTİKAD’ın sektörü  yurtiçinde  İTO, Deniz Ticaret Odası, TİM ve TOBB’da, uluslararası arenada ise FIATA, CLECAT VE ECOLPAF’da başarı ile temsil ettiğini ve başta FIATA Dünya Kongresi olmak üzere birçok ulusla arası organizasyonda yer aldığını söyledi.
Derneğin, sektör  ve sektör çalışanlarının gereksinimleri  doğrultusunda  düzenlediği  seminerler  ve yayınladığı kitaplarla eğitim amacını da gerçekleştirdiğini  dile getiren Turgut Erkeskin,  “Temsil ettiğimiz sektörü daha ileriye götürmek istiyoruz” dedi.
 
Her geçen gün büyük bir hızla kapasitesi ve ticaret hacmi büyüyen lojistik sektörünün buna bağlı olarak sektörde çalışacak eleman ihtiyacının da arttığının altını çizen Turgut Erkeskin,   lojistik mesleğinde kariyer planı yapan öğrencilere yönelik  şu tavsiyelerde bulundu: ” Her meslekte olduğu gibi iyi bir eğitim ve öğretim  lojistik mesleğine girişte de önem taşır. Disiplinli, sonuç odaklı  çalışma, takım çalışmasına  açık olma, şirket  değer ve prensiplerine uygun olma ve yabancı dil bilmek, hatta en az iki dil bilmek lojistik kariyerinde olmazsa olmaz bir kriterlerdir. Bir diğer gereklilik ise mesleğe girişte yapacağınız stajlardır. Stajları, kariyer yolunuzda bir fırsat olarak tanımlayın ve  sektörü yakından tanımak ve hangi pozisyonda çalışmak istediğinize karar vermek için önemli bir adım olarak kabul edin.”
Lojistik  sektörüne girişini ve sektördeki deneyimlerini de öğrencilerle paylaşan Erkeskin,  özgüven ve girişimcilik duygusunun kariyer  süreci ndeki  önemine  değinerek,”Görev ve sorumluluk almaktan korkmayın. Başaramazsanız bile deneyim kazanmış olursunuz.”  şeklinde tavsiyede bulundu.
 
Konuşma sonunda üniversite öğrencilerinin sektörle ilgili sorularını cevaplayan Turgut Erkeskin, bir öğrencinin işe girişte 5 yıl tecrübe arandığını ve işe yerleşmekte sorun yaşadıklarını hatırlatması üzerine mezunların sorunlarını  dernek olarak yakından takip ettiklerini ve sektör temsilcileri ile konunun paylaşıldığını söyledi.
 
Seminer sonrası,  Beykoz Lojistik Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Baki Aksu, UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Erkeskin’e desteklerinden dolayı bir plaket  sundu.
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr