Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Havayolu / MARDİN HAVAALANI YURT DIŞINA AÇILACAK

MARDİN HAVAALANI YURT DIŞINA AÇILACAK

MARDİN HAVAALANI YURT DIŞINA AÇILACAK22.02.2012

Mardin Havaalanı'ndaki 36 metre olan pist 60 metreye çıkarıldı, yeni terminal binasının ilk harcı bugün atıldı. Terminal yapıldıktan ve pist açıldıktan sonra Mardin Havaalanı Mardin Havalimanı olacak ve yurt dışına da seferler yapılacak.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 2002'de 20 bin olan yolcu sayısının 2010'da 300 bine çıkmasıyla Mardin'e yakışır bir terminal yapılmasına karar verildiğini belirterek, yeni terminal binasının 33 bin 500 metrekare alanı olacağını kaydetti. Yıldırım, "6 uçak aynı anda park edebilecek. Bu terminal yapıldıktan ve pist açıldıktan sonra Mardin Havaalanı Mardin Havalimanı olacak. Böylece yurt dışına da seferler yapılacak" dedi.
Bakan Yıldırım, Mardin havaalanı pist açılışı ve yeni terminal binası temel atma törenindeki konuşmasına, Yıldırım, göreve geldiklerinde 28 kilometre bölünmüş yola sahip Mardin'e 9 yılda 212 kilometre bölünmüş yol daha kazandırdıklarını ifade etti. Mardinlilere, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını ileten Yıldırım, Başbakan Erdoğan'ın 8 Mart'ta Mardin'e geleceğini ve Dünya Kadınlar Günü'nü burada kutlayacağını bildirdi.

Mardin'e yapılan yatırımın tutarı 2 milyar
TOKİ ve sağlık, eğitim, ulaştırma hizmetlerinin kente geldiğini kaydeden Yıldırım, yapılan yatırımların tutarının 2 milyar lirayı bulduğunu anlattı. Yıldırım, "Mardin'in yapılan yatırımlarla bölgenin parlayan yıldızı olmaya aday olduğunu" söyledi.

Mardin Havaalanının 2002'de 20 bin olan yolcu sayısının 2010'da 300 bine çıkması üzerine Mardin'e yakışır bir havaalanı yapılmasına karar verildiğini anlatan Yıldırım, şöyle konuştu:
"Yeni terminal 33 bin 500 metrekare alana sahip olacak. 6 uçak aynı anda park edebilecek. Size bir müjde veriyorum. Bu terminal yapıldıktan, pist açıldıktan sonra Mardin Havaalanı Mardin Havalimanı olacak. Böylece yurt dışına da seferler yapılacak. Avrupa'dan, dünyanın başka yerlerinden charter seferleri Mardin'e gelebilecek.
Etrafta bulunan ülkeler Türkiye'nin katettiği gelişmeyi gıptayla izliyor. Meslektaşlarımıza, 'yılda 2 bin kilometre bölünmüş yol yap' dediğimizde bize, 'bakan, bir yanlışlık olmasın, 200 kilometre olmasın, sıfır hatası yapmış olmayasınız' diyorlardı. Halep oradaysa arşın Mardin'de. İşte 9 yılda 15 bin 500 kilometrelik bölünmüş yol dünya rekorudur."
Mardin bir üst lige çıktı
Mardin havaalanındaki yeni yatırımların Mardin'in bir üst lige çıkması anlamına geldiğini dile getiren Yıldırım, havalimanı gelişen ilin ziyaretçisinin, bilinirliğinin ve yatırımlarının artacağını kaydetti.

Helal olsun, isterse 100 milyon olsun
Mardin Havaalanı'ndaki 36 metre olan pistin 60 metreye çıktığını ifade eden Yıldırım, dünyanın en büyük uçağının bile buraya inebileceğini söyledi.

Bakan Yıldırım, "Pisti, terminali 75 milyon. Helal olsun, isterse 100 milyon olsun. Mardin'in, Mardinlilerin canı sağ olsun. Ülkemizde bolluk ve bereket var. Kaynak da var, hizmetler de tıkır tıkır yürüyor. Havaalanı olan her ilde, terminalleri ve pistleri yeniliyoruz. Onun için dünyada havacılık birer ikişer artarken, Türkiye'de katlanarak gidiyor" diye konuştu.

Daha sonra kendisine iletilen notları inceleyen Yıldırım, sokaklardaki kazılara ilişkin şikayetler üzerine Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu'na "Bu sana söyleniyor. Bir an önce toparlayalım, milleti perişanlıktan kurtaralım. Desteğe ihtiyaç varsa desteğe hazırız" diye konuştu.

Yeni yapılacak terminalin 2013 yılı Kasım ayında açılacağını, bu tarihin geç olduğunu kaydeden Yıldırım, işi yapan şirket ortaklarından yeni terminal binasının 2013 yılı Haziran ayında bitirilmesi için söz aldı.

Pistin açılışını yapan Bakan Yıldırım, yeni terminal binasının temelini attı.
Kaynak: Dünya
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr