Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / 2.TRACECA YATIRIM FORUMU ÖN HAZIRLIK TOPLANTISI BAKÜ’DE YAPILDI

2.TRACECA YATIRIM FORUMU ÖN HAZIRLIK TOPLANTISI BAKÜ’DE YAPILDI

2.TRACECA YATIRIM FORUMU ÖN HAZIRLIK TOPLANTISI BAKÜ’DE YAPILDI20.02.2012

26 Ocak 2012 tarihlerinde TRACECA Genel Sekreterliği ev sahipliğinde Bakü’de yapılan "2.TRACECA YATIRIM Forumu Ön Hazırlık Toplantısı" konulu toplantıya 28 Şubat 2012 tarihinde Brüksel’de yapılacak olan “2. Yatırım Forumu”nda ülkemizin öncelikli altyapı projesini sunacak olan SHGM AB Koordinatörü Ayten KISACIK katılım sağlamıştır.

Bilindiği üzere, TRACECA Avrupa- Kafkasya-Asya Koridorundaki uluslararası ulaştırma için 1998 yılında Bakü Zirvesinde imzalanan ve bugün 12 ülke tarafından resmi olarak kabul edilen UN-kayıtlı Temel Çok taraflı Anlaşması (MLA) ile Hükümetlerarası Komisyondur.

 
8 Eylül 1998 tarihinde Bakü’de, Azerbaycan hükümeti başkanlığında, Azerbaycan, Ermenistan, Bulgaristan, Gürcistan, Kazakistan, Kırgızistan, Moldova, Romanya, Tacikistan, Türkiye, Ukrayna, Özbekistan ve bu devletlerin yetkilileri, Avrupa-Karadeniz, Kafkasya, Hazar Denizi ve Asya bölgelerindeki ekonomik ilişkileri, ticareti ve ulaştırma bağlantılarını güçlendirmek için “Avrupa-Kafkasya-Asya Koridorunun Gelişimi için Uluslararası Ulaşım odaklı Çoktaraflı Temel Anlaşması” nı imzalamış olup bu tarih itibari ile Bakanlığımız TRACECA Ulaşım Koridorunun üyesi olmuştur.
 
20 Mayıs 2011 tarihinde Tiflis’te TRACECA üyesi ülkelerin Öncelikli Altyapı Proje uzmanlarının katılımlarıyla TRACECA Öncelikli Altyapı Projelerinin Belirlenmesi alanında Proje Sahiplerinin Sunum Yaptığı ve Projelerin Değerlendirildiği bir toplantı düzenlenmiş olup, söz konusu toplantı sonucunda ülkemiz adına 2012 Yılı Yatırım Forumunda Genel Müdürlüğümüzce sunulan "Establishing Passenger Right Information Center in Atatürk Airport" adlı projenin 28 Şubat 2012 tarihinde Brüksel'de düzenlenecek TRACECA 2.Yatırım Forumunda ülkemiz adına sunum yapılmasına oyçokluğu ile karar verilmiştir.

Söz konusu forum öncesi, sunum yapacak ülkelerin katılım sağladığı ön hazırlık toplantısının 1.bölümünde, TRACECA Yatırım Forumu Eğitimeni Sn.Svetlana MORGOLIST tarafından katılımcılara sunum teknikleri ile ilgili bilgiler sunulmuştur.

Ülkelerin Yatırım Forumunda yapacakları sunumların ,kısa ve öz cümlelerle ifade edilmesi gerektiği,sunum süresinin 15 dakikayı geçmemesi gerektiği ile bilgileri içeren sunumlar yapılmıştır.Sunumların dinleyiciler tarafından anlaşılabilmesi ve Ülke temsili açısından sıkıntı yaşanmaması adına gerekli bilgi paylaşımlarında bulunulmuştur.

2.Bölümde, daha önceki yatırım forumunda yapılan sunumlarla ilgili örnekler katılımcılar ile paylaşılmıştır ve uluslararası toplantılarda yapılan başarılı sunumlar ve başarısız sunumlar katılımcıların bilgilerine sunulmuştur.

Söz konusu forumda,sunum yapacak katılımcının nefes teknikleri,sunum kabiliyeti,zaman uyumu,dil kullanım yeteneği,konuşma hızı gibi teknik detaylarla ilgili sunumlar yapılmış ve katılımcıların görüşleri alınmıştır.

3.Bölümde, her ülke kendi sunumunun ilk denemesini sunmuş ve bütün sunumlar video çekimi ile kaydedilmiştir.

4.Bölümde,ülke sunumları ile ilgili video çekimleri bütün katılımcıları ile paylaşıldı ve TRACECA Uzmanları tarafından gerekli eleştiriler,öneriler ve düzeltmeler yapıldı.Katılımcı ülkelerden söz konusu eğitim çerçevesinde sunumlarını tekrar düzenlemelerini ve en kısa sürede TRACECA Ulusal Sekreterliklerine iletmeleri istenmiştir.

 
Kaynak:TRACECA Türkiye Ulusal Sekreterliği
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr