Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Karayolu / PTT, İNTERNETTE KOBİ PAZARI KURUYOR

PTT, İNTERNETTE KOBİ PAZARI KURUYOR

PTT, İNTERNETTE KOBİ PAZARI KURUYOR13.02.2012

PTT, internet üzerinden tüm ürünlerin satılacağı E-PTTAVM projesini yakın zamanda faaliyete geçirecek.

 
PTT, kargo ve lojistik alanında sahip olduğu 171 yıllık deneyimi, 5 bin araçlık filosu ve 38 bin çalışandan oluşan dev altyapısını e-ticarette avantaja dönüştürecek. PTT, yakın zamanda faaliyete geçmesi planlanan ve internet üzerinden tüm ürünlerin satılacağı E-PTTAVM projesi ile 2015 yılında ticaret hacmi bakımından Türkiye'nin 3., 2023'e kadar da Avrupa'nın ilk 10 e-ticaret sitesi içinde yer almayı hedefliyor. Proje kapsamında KOBİ'ler için 'PTT Kobi Pazarı' bölümü oluşturularak, burada KOBİ'lere yönelik ürünler satılacak.
 
Proje hakkında DÜNYA Gazetesi'ne açıklamalarda bulunan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, E-PTTAVM ismi verilen PTT'nin e-ticaret projesi kapsamında İzmir'de sistem destek, tanıtım pazarlama ve çağrı merkezi birimlerini kuracaklarını ve burada 2012 içinde 30 kişinin istihdam edileceğini açıkladı.
Yıldırım, ikinci aşamada da yine İzmir'de tüm KOBİ'lere eğitim, ürün pazarlama, danışmanlık gibi desteklerin verileceği KOBİ üssünü faaliyete geçireceklerini vurguladı.
Bakan Yıldırım, E-PTTAVM e-ticaret sitesinin bir alışveriş merkezinde bulunabilecek bütün ürün yelpazesini kapsayacak şekilde tasarlandığını, ayrıca KOBİ'ler için 'PTT Kobi Pazarı' bölümü oluşturulacağını ve burada KOBİ'lere yönelik ürünlerin satılacağını aktardı. EPTTAVM projesi ile 2015 yılında Türkiye'de en büyük işlem hacmine sahip ilk 3 e-ticaret sitesi içinde yer almayı hedeflediklerini, ayrıca Türkiye'nin daha hızlı artan internet ticaret hacmine paralel olarak, e-ticaret alanında 2023'e kadar Avrupa'da ilk 10 arasında olmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.
 
Bakan Yıldırım, PTT'nin ana faaliyet konularından birisinin kargo ve lojistik olması nedeniyle, internet üzerinden yapılacak satışlarda taşıma maliyetleri açısından rekabetçi koşullara sahip olacağını belirterek, "Yetişmiş uzman personel aracılığıyla taşıma ve pazarlama maliyetlerinin minimuma düşmesini öngörüyoruz. PTT ülkenin her köşesine ulaşan bir kargo-lojistik ağına sahip.
 
5 binden fazla araç filosu ile 38 bin çalışana salip olması, tüm işyerlerinin otomasyon ortamında işlem yapması, bugün itibariyle en büyük işlem merkezi olması, gönderilerin kabul, sevk ve tesliminin elektronik ortamda takip edilmesi, çağrı merkezi hizmetinden müşterilere dönüş imkanına salip olması, PTT'ye e-ticaret faaliyetinde önemli avantajlar ve rekabetçi koşullar sağlayacak" diye konuştu.
 
E-ticaretin üssü İzmir olacak Yıldırım, isteyen tüm firmalara E-PTTAVM içerisinde ürünlerini tanıtma ve pazarlama olanağı sunulacağını belirterek, "Anlaşma sağlanan firmaların ana tedarikçi olarak, sistemimize göstereceği depolardan ve ilgili mağazalardan ürünleri alınacak ve sistemimiz tarafından son kullanıcıya ulaştırılıncaya değin entegre biçimde ileriye sevki sağlanacak. Son kullanıcı memnuniyetini esas alan sistem sorunsuz alışverişi güvence altına alacak. Kargolar, müşteriye PTT Kargo ile ulaştırılacak, müşterinin menfaati ve memnuniyeti PTT'nin garantisi altında olacak" diye konuştu.
 
Kaynak:Dünya
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr