Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Dünyadan / İFLASLAR TEMSİLCİLERİ KAYGILANDIRIYOR

İFLASLAR TEMSİLCİLERİ KAYGILANDIRIYOR

İFLASLAR TEMSİLCİLERİ KAYGILANDIRIYOR06.02.2012

Havayolu taşımacılığında büyük iflasların yaşanması sektör temsilcilerini kaygılandırıyor.

 
Yaşanan krizin daha pek çok havayolu şirketini iflas ettireceğine dair kaygılar artarken, Avrupa'daki krizin çözülmemesi durumunda havayolu taşımacılığının kaosa sürükleneceği uyarısı yapıyor
Uluslararası Hava Taşımacıları Birliği (IATA) tarafından yapılan açıklamada, Avrupa krizine dönük çözüm bulma çabalarının başarısız olması durumunda havacılık sektörünün bir kaosla karşı karşıya kalacağı uyarısında bulunuldu.
IATA CEO’su ve Genel Müdürü Tony Tyler imzası ile yapılan açıklamada, 2012’de neler olacağına dair değerlendirme yapmak için henüz erken olduğunu ancak krizin aşılması anlamında da henüz yol alınamadığı kaydedildi.  Krize kalıcı bir çözüm bulunamamasının tüm dünya için yıkıcı sonuçlar doğuracağını söyleyen Tyler, bu durumun havayolu şirketleri için de büyük bir yıkım anlamına geleceğini kaydetti.
Dünya üzerinde iş hacminin gelişmesi ve ABD ekonomisindeki nispi iyileşmenin umut verici olduğu belirtilen açıklamada, 2011 yılında yolcu sayısının 2010 yılına oranla yüzde 6,9 arttığı ancak kargo taşımacılığında yüzde 0,7 oranında bir daralma olduğu vurgulandı.  Tyler, "Çin’deki iyimserliğe karşın, Avrupa’da bir kötümserlik hakim. İronik bir biçimde, zayıf Euro tarafından desteklenen iş seyahati talebindeki artış, havacılık sektörüne büyük darbeler vuran politikalar yüzünden engelleniyor. Bu da havayolu şirketlerini düşük karlılık ile faaliyet göstermeye mecbur kılıyor" değerlendirmesini yaptı.
Kaynak: Ulasim Online
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr