Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Dünyadan / OOCL VE MAERSK AVRUPA ROTASINA ZAM YAPTI

OOCL VE MAERSK AVRUPA ROTASINA ZAM YAPTI

OOCL VE MAERSK AVRUPA ROTASINA ZAM YAPTI03.02.2012

Hem Maersk Line, Hem de Orient Overseas Container Line (OOCL) Asya-Avrupa rotasında zam yapacaklarını bildirdi.
 
Asya – Avrupa Rotasında fiyatlarına zam yapan OOCL navlun oranlarını normal seviyelere çıkarabilmek için son zammı yaptıklarını açıkladı.

Hong Kong merkezli taşıyıcı firması son zamla Asya – Avrupa arasında ki taşımacılık fiyatlarını 15 şubattan itibaren etkin olmak üzere Teu başına 200 dolara çıkardı.
 
OOCL yaptığı açıklamada “Şu anda oyanus navlun oranları Kuzey Avrupa’dan Asya’ya yapılan yolculukları ya da standart operasyon giderlerini karşılayacak kadar yüksek değil, bu sebeple yeni zamlarla durumumuzu düzenlemek zorundayız” dedi. Navlun oranları hakkında karamsar davranan OOCL fiyat değişimlerinin yıl içinde “gidişata göre” açıklanacağını ifade etti.
 
Öte yandan, Maersk Line, Asya Avrupa rotasında ki taşımacılık fiyatlarına TEU başına 775 dolar zam yapacağını ve bu zamın 1 marttan itibaren aktif hale geleceğini bidirdi, yeni zamlarla Maersk line’ın Asya – Avrupa rotasında ki taşımacılık fiyatı şu an ki spot pazarında ki fiyatın iki katından daha fazla hale gelecek.
 
Danimarka merkezli taşımacılık devi açıklamasında, Yapılacak olan genel zamın bütün kuru ve soğutuculu kargolara uygulanacağını ve Asyadan Kalkıp Kuzaey Avrupaya ve Akdenize giden bütün gemilerin bu zama dahil olacağını ifade etti.
 
Kaynak: Deniz Haber
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr