Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Denizyolu / İSKENDERİYE RO-RO SEFERLERİ GELECEK AY BAŞLIYOR

İSKENDERİYE RO-RO SEFERLERİ GELECEK AY BAŞLIYOR

İSKENDERİYE RO-RO SEFERLERİ GELECEK AY BAŞLIYOR31.01.2012

Mersin-İskenderiye arasında faaliyete geçmesi planlanan yeni hat, Suriye'ye alternatif Ortadoğu kapısı olacak.

MEGİAD Başkanı Gürsoy: ''Gelecek ay faaliyete geçmesi planlanan yeni hat, Türkiye'den
 
Ortadoğu'ya sevkıyatta önemli rol üstlenecek''
Mersin Genç İşadamları Derneği (MEGİAD) Başkanı Alper Gürsoy, Mersin-İskenderiye arasında Ro-Ro seferlerinin gelecek ay başlatılmasının planlandığını belirterek, yeni hattın, Türkiye'den Ortadoğu'ya sevkıyatta önemli rol üstleneceğini bildirdi.

Gürsoy, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye ile Suriye arasında serbest ticaret anlaşmasının askıya alınmasının ardından, Türkiye'nin Mersin Limanından Mısır'ın İskenderiye Limanına Ro-Ro seferlerine başlatılmasına yönelik sürdürdüğü çalışmaların, memnuniyet verici olduğunu belirtti.

Altyapısı tamamlanan Mersin-İskenderiye Ro-Ro seferlerinin, Şubat ayı içerisinde başlamasının planlandığını ifade eden Gürsoy, şunları kaydetti:

''Gelecek ay faaliyete geçmesi planlanan yeni hat, Türkiye'den Ortadoğu'ya sevkıyatta önemli rol üstlenecek. Mısır'la kurulacak iyi ticari ilişkiler sayesinde Türk işadamları o bölgede daha fazla yatırım yapma şansına sahip olacak. Ro-Ro seferlerinin başlaması gerek ithalat ve ihracat, gerekse transit taşımacılığa büyük bir katkı sağlayacak. Böylece iş adamlarımız Mısır'a ihracat yapacağı gibi, İskenderiye aracılığı ile ellerindeki ürünleri Afrika'ya kadar gönderebilme şansını elde edecekler. Mısırlı iş adamlarının malları da, Türkiye üzerinden Türkiye Cumhuriyetleri ile Rusya ve Avrupa'ya gidebilecek.'

Kaynak: Deniz Haber
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr