Her türlü taşıma modunda lojistik hizmetleri verdiklerini belirten Nisa Lojistik Genel Müdürü Şerif Çetin, 2011 yılında tamamlanan projelerle birlikte 25 bin metrekare açık 11 bin metrekare kapalı depolama alanına ulaştıklarını kaydetti.
Nisa Lojistik hangi bölgelerde lojistik faaliyetlerini sürdürüyor?
Nisa Lojistik, başta Mersin olmak üzere Türkiye’nin her yerinde lojistik anlamdaki ihtiyaçlara cevap verebilme kapasitesine sahip. Geniş makine parkımız Türkiye’nin her bölgesinde gerek liman içi gerekse dış saha projelerinde 3 tondan 45 tona kadar olan makine seçenekleriyle lojistik sektörü ihtiyaçlarına cevap veriyoruz. Hem kapalı hem de açık depolarımızla başta Mersin olmak üzere, Türkiye ve dünyanın diğer bölgelerinde güçlü iş ortaklarımızla depolama konusunda müşterilerimize en uygun lojistik çözümleri sunuyoruz.
Hem hava, kara, deniz ve demiryolunda ayrı ayrı hem de kombine taşımacılıkta müşterilerimizin yükünü projelendirirken, hangi kombinenin kullanılmasıyla daha güvenli ve ekonomik çözümler sunabileceğimizi göstermiş oluyoruz. Uzman kadromuzla dünyanın her bölgesine ulaşarak gerek ithalat gerekse ihracatta en uygun çözümü ve zamanında teslimi müşterimize garanti ediyoruz.
Her türlü taşıma modunda hizmet veren bir yapıya sahip olmanız sektörde size ne gibi bir avantaj sağlıyor?
Her türlü taşıma şekline ek olarak depoculuk ve yük cinsi gözetmeksizin elleçleme kapasitesine sahip ekipman bakımından zengin bir altyapıya sahip olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.
Bu sayede müşterilerimize hem uygun hem de en ekonomik çözümleri sunabiliyoruz.
Özmal depolar ve araçlara sahip olmanın en büyük avantajı, üzerlerinde hem operasyon hem de fiyatlandırma bakımından söz sahibi olabiliyor olmanızdır. Biz de bunun avantajlarını müşterilerimize de yansıtıyoruz.
Mersin Limanı’nın özelleşmesi sonrasındaki gelişmeler lojistik sektörüne ne şekilde yansıdı? İlerisi için beklentiniz ne yönde?
Limanın özelleşmesine bağlı olarak liman dışı lojistik faaliyetler gerek nakliye gerekse depolama alanında artış gösterdi. Bu da rekabeti kısmen iyi yönde kısmen kötü yönde etkiledi. Bürokrasi ve kağıt işleri gözle görülür ölçüde azaldı, bilişim sektörünün getirdiği kolaylıklardan hem sektördeki firmalar hem de müşteriler faydalanmaya başladılar.
Nisa Lojistik depolama alanındaki ihtiyacın karşılanması için 2011 yılında neler yaptı? Bugün itibarıyla toplam depolama alanınız nedir?
25 bin metrekare açık depolama alanını kilit taş döşemesini tamamlıyoruz. Bu şekilde müşterilerimize daha düzenli ve profesyonel hizmet vermeyi amaçlıyoruz.
Açık ve kapalı depolarımızın güvenlik anlamda tüm tedbirlerin alınması da 2011 yılı içerisinde tamamladığımız projelerimiz arasında. 11 bin metrekarelik kapalı depomuzla lojistik sektörüne depolama alanında hizmet veriyoruz.
Kaynak: Hizmetix