Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / YILDIRIMDAN BOĞAZİÇİ KÖPRÜSÜ İÇİN AÇIKLAMA

YILDIRIMDAN BOĞAZİÇİ KÖPRÜSÜ İÇİN AÇIKLAMA

YILDIRIMDAN BOĞAZİÇİ KÖPRÜSÜ İÇİN AÇIKLAMA24.01.2012

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, ‘’İstanbullular mağdur edilmeyecek. Trafiği en az etkiyecek tarzda bir bakım programı gerçekleştirilecek. Endişeye gerek yok’’ dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Boğaziçi Köprüsü'nün 2013 yılında bakıma alınacağını, bu çalışmalar sırasında alınacak tedbirlerle halkın mağdur edilmeyeceğini belirterek, ''2013 yılı itibariyle İstanbul Boğaziçi Köprüsü 40 yaşını doldurmuş olacak. Dolayısıyla büyük bakımı söz konusu. Telaşa gerek yok'' dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile birlikte İzmir'deki toplu açılış ve temel atma törenleri için Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezine gelen Bakan Yıldırım, gazetecilerin Boğaz Köprüsü'nün bakım planlaması ile İstanbul trafiğin bu süreçte nasıl düzenleneceğine yönelik sorularını yanıtladı.


Köprülerin de yaşlandığını, insanlar ve araçlar gibi bakıma ihtiyacı olduğunu dile getiren Yıldırım, bu kapsamda Boğaziçi Köprüsü'nün gelecek yıl 40. yılında büyük bir bakıma alınacağını belirtti.

Yıldırım, köprünün bakıma alınmasının periyodik bir zorunluluk olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:
''Araçların nasıl ki bin, 10 bin, 30 bin ve 100 bin kilometre saatlik bakıma ihtiyacı varsa, köprünün de küçük, büyük bakım periyoduna ihtiyacı var. Bu çerçevede 2013 yılı itibariyle İstanbul Boğaziçi Köprüsü, yani birinci köprü 40 yaşını doldurmuş olacak. Dolayısıyla büyük bakımı söz konusu. Telaşa gerek yok. İstanbullular mağdur olmayacak. Gereken tedbirler neyse alınarak bakımı gerçekleştireceğiz.''

Bakım çalışmaları sırasında İstanbul trafiğine nasıl bir çözüm bulunacağına yönelik soru üzerine de Yıldırım, şunları söyledi:
''Trafik zaten İstanbul'da bir numaralı sorun. Köprü bakıma alınsa da alınmasa da bugün itibariyle birinci köprüden 200 bin, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden 250 bin araç geçiyor. Kapasitesinin üzerinde çalışıyor. Bakım esnasında mağduriyet yaşanamaması için ona göre planlama yapılacak. Trafiği en az etkiyecek tarzda bir bakım programı gerçekleştirilecek. Endişeye gerek yok.”

Kaynak: Lojistik Haber
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr