Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / MULTİMODAL TAŞIMA HİZMETİ SUNUYORUZ

MULTİMODAL TAŞIMA HİZMETİ SUNUYORUZ

MULTİMODAL TAŞIMA HİZMETİ SUNUYORUZ18.01.2012

Kara nakliyesi, tren taşımacılığı, depoculuk ve uluslararası forwarding yapan Arkas, Serbestleşme Kanunu’nun çıkmasıyla lokomatif yatırımı yapacak.

Arkas Holding, 2012 yılında da ‘Arkas Anadolu Projesi’ ile ilgili çalışmalarına devam edecek. “Bize göre Anadolu Türkiye’nin geleceğinde çok önemli bir yere sahip” diyen Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Diane Arkas Aktaş, Anadolu şehirlerini limanlara bağlayarak sanayici ve yatırımcılara ucuz nakliye imkanı sağlamaya yönelik yatırımlarının süreceğini açıkladı. Bu proje ile demiryolu imkanlarından da faydalanarak deniz, demiryolu ve karayolunu entegre edip nakliye maliyetlerini düşürmeyi amaçlayan Arkas Lojistik, bu proje kapsamında depo yatırımları, lojistik terminal projeleri, demiryolları yatırımı ve kabotaj hattı yatırımları yapıyor.

Anadolu’yu dünya ile buluşturmak için deniz ve demiryolu kullanımını artırmanın şart olduğuna inandıklarını belirten Aktaş, “Deniz ve demiryolu kullanmanın avantajlarını daha çok değerlendirebilmenin, gerek maliyet, gerek çevrenin korunması, gerek güvenli olması nedeniyle tüm taraflar için önemli olduğunu düşünüyoruz” diyor.

KRİZDEN DAHA GÜÇLÜ ÇIKIN

Arkas, lojistik hizmetleri grubuna bağlı 5 şirketlerinde 840 kişiye istihdam sağlıyor. Avrupa’da pazar daralması nedeniyle sektörde birleşme ve satın almalar yaşanabileceğini vurgulayan Aktaş, “Avrupa’da yaşanan ekonomik krizin devam etmesi özellikle ihracat ve ithalat yapan firmaları negatif yönde etkileyebilir. Finansal olarak güçlü olan şirketler, kriz dönemlerini yatırım fırsatı olarak görüp ileriye dönük yatırım yaparlarsa kriz sonrasına daha güçlü girebilirler” diyor.

SERBESLEŞME KANUNU ÇIKMALI

T.C. Ulaştırma Bakanlığı tarafından çalışmaları yapılan bir Lojistik Master Planı var. “Ulaştırma Bakanlığı’nın yeni yapılanması ve organizasyonundaki uzman genel müdürlükler sayesinde, planlama ve daha sonrasında planlananların hayata geçirilmesinde daha koordineli ve hızlı hareket edileceğini düşünüyoruz” diyen Aktaş, Lojistik Master Planı’nın hazırlık sürecinde bürokrasinin özel sektör ile işbirliği ve paylaşım içinde olması ihtiyaçların sağlıklı belirlenebilmesi açısından önemli olduğunu söylüyor. Aktaş’ın konu ile ilgili görüşleri ise şöyle: “Türkiye’de geliştirilmesi gereken en önemli konuların başında demiryolu ağı ve altyapı yatırımları geliyor. Demiryolu taşımacılığında ülke olarak daha yolun başındayız. Beklenen Serbestleşme Kanunu’nun çıkması ve özel sektör yatırımlarının da devreye girmesiyle demiryolu taşımacılığı gelişecektir. Özel sektöre işletme hakkı verildiğinde hava yolu sektöründe yaşanan gelişme demiryollarında da kendini gösterecek. Bu nedenle Serbestleşme Kanunu’nun çıkmasını çok önemsiyoruz. Arkas olarak kanunun çıkmasını müteakip lokomotif yatırımı yapmayı planlıyoruz.”

Hiçbir taşıma modunun tek başına verimli olmadığından yola çıkarak multimodal taşıma hizmeti sunan Arkas Lojistik, kara nakliyesi, tren taşımacılığı, depoculuk, gerektiğinde de transit sürede ve maliyette avantajlar sağlayacak şekilde uluslararası forwarding yapıyor.

Kaynak:Transport

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr