Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / SERMAYESİNİ ARTIRIP ANTREPO YATIRIMI YAPACAK

SERMAYESİNİ ARTIRIP ANTREPO YATIRIMI YAPACAK

SERMAYESİNİ ARTIRIP ANTREPO YATIRIMI YAPACAK17.01.2012

Uluslararası proje taşımacılığında uzmanlaşan Gentra Lojistik, şirket sermayesinin yüzde 44’ünü halka arz etti. Şirket, halka arzdan elde edeceği gelirle antrepo yatırımları yapacak. Sermayesini 5.5 milyon TL’den 8.5 milyon TL’ye çıkaran Gentra Lojistik, arttırılan 3 milyon TL ve 750 bin TL ortaklık hissesini 2.9 TL’den halka arz etti. Halka arzdan 8.7 milyon TL gelir bekleyen firma, elde edilecek gelirle antrepo ve ekipman yatırımları yaparak büyümeyi planlıyor.

AFRİKA İLE BÜYÜYECEK

2011 yılında yeniden yapılandırma sürecine girdiklerini ifade eden Gentra Lojistik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Haldun Gedizşener, şirketi büyütecek yatırımlara yöneldiklerini açıkladı. Halka arz süreci ile birlikte antrepo, proje taşımaları için gerekli ekipman ve araç yatırımı yapmayı hedeflini vurgulayan Gedizşen, bunun yanı sıra Djibouti limanında ve Etiyopya’da yeni lojistik üsler kurmayı planladıklarını söyledi. Gedizşener, “Afrika, şirketimizin gelişimine katkı sağlayacak olan finansmanı elde etmemizi ve bunun yanı sıra hedeflerimizi daha yüksek noktalara göre revize etmemizi sağlayacak” diyor.

7 FABRİKA TAŞIDI

Afrika’dan bütün Amerika kıtasına kadar tüm dünyada proje bazlı taşımacılık yapan Gentra Lojistik, bugüne kadar 7 fabrikanın taşınması ve yenilenmesiyle ilgili projeleri uyguladı. Kıtalar arası elçilik binalarının taşınması gibi özel projeleri gerçekleştiren firma, 70 ülkede 3 bine yakın yere trafo taşıdı. Ağırlıklı olarak enerji sektöründe taşımacılık yaptıklarını belirten Gedizşener, proje taşımacılığında 300 tona kadar yük taşıyabilecek ağır donanımlı araç ve ekipmanların yanı sıra uluslararası karayolu taşımacılığı için tenteli araç parkına da sahip olduklarını söylüyor. Yurt içinde de lojistik hizmet sunan Gentra Lojistik, geçtiğimiz yıl yurt içinde 40 binin üzerinde araç yüklemesi ve organizasyonu yaptı.

Kaynak:Transport
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr