Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / BGL 4 KITADA 26 LOJİSTİK MERKEZ AÇACAK

BGL 4 KITADA 26 LOJİSTİK MERKEZ AÇACAK

BGL 4 KITADA 26 LOJİSTİK MERKEZ AÇACAK17.01.2012

Barsan Global Lojistik Avrupa’da 15, Çin’de 7, Amerika’da 2, Hindistan ve Güney Afrika’da birer olmak üzere 26 noktada lojistik merkezleri kurmak için düğmeye bastı. Barsan Global Lojistik (BGL Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Çaptuğ, “Toplam 250 milyon Euro tutacak bu operasyonla altyapı yatırımlarımızı tamamlayarak dünyanın bütün global şirketlerine kendi lokasyonlarında hizmet verir duruma geleceğiz” dedi.

Yüzde 100 Türk sermayeli bir entegre lojistik şirketi olan BGL, küresel olma iddiasını güçlendirmek üzere bir yatırım fırtınası başlatma kararı aldı. BGL’nin Fransa’ya girişinin 15’inci yılı dolayısıyla Paris’te bir basın toplantısı düzenleyen Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Çaptuğ, çok kısa bir süre içinde Avrupa’nın 15 ayrı noktasında, Çin’in 7, Amerika’nın 2 ayrı lokasyonunda ve ayrıca Hindistan ve Güney Afrika’da toplam 26 depolama merkezi kuracaklarını açıkladı. Depoların 5 bin ila 10 bin metrekare arasında kurulacağını belirten Çaptuğ, “Şu anda 12 ayrı ülkede 19 merkezde yürüyen işlerimiz tam anlamıyla küresel ölçeğe kavuşacak” dedi. 250 milyon Euro’ya tutacak bu yatırımlarla birlikte BGL’nin küresel lojistik altyapısının tamamlanmış olacağını belirten Çaptuğ, temel hedeflerinin, dünyanın tüm önemli şirketlerine kendi lokasyonlarında hizmet vermek olduğunu söyledi. Önemli bir kısmı öz kaynakla karşılanacak bu yatırımların BGL’ye büyük bir maliyet avantajı ve global rekabet gücü getireceğinin altını çizen Cengiz Çaptuğ, “Güçlü öz kaynaklarımızı uluslar arası finans imkanları ile destekleyerek yapacağımız bu yatırımlar yakın bir gelecekte bize üç haneli büyüme imkanı sağlayacak” diye konuştu.
 
‘Türkiye’deki insan kalitesine güveniyoruz’

BGL’nin son 5-6 yılda Amerika’dan Çin’e, Almanya’dan Kore’ye kadar geniş bir coğrafyada yaptığı yatırımların tutarının 150 milyon Euro’yu aştığını ifade eden Çaptuğ yeni yatırımlar için gerekli kadronun insan kaynağının hazırlığını tamamladıklarını belirtti. Şirket olarak Türkiye’deki insan kalitesine güvendiklerinin altını çizen Çaptuğ şunları aktardı: “Bugün dünyanın dört bir yanında altyapımızdan yetişmiş genç direktörler olağanüstü işlere imza atıyorlar. Fransa Direktörümüz Cüneyt Kaya daha 29 yaşında. Amerika Direktörümüz Uğur Aksu 30’una yeni girdi. İtalya Direktörümüz Alişan Süzme 27, İngiltere Direktörümüz Altar Tekin 29, İspanya Direktörümüz Yavuz Mete Gümüş 29 ve Çin Direktörümüz Ahmet Fedai 31 yaşında. Hong Kong Direktörümüz Murat Bakan 35 yaşında. Bu gençlerle gerçekten gurur duyuyoruz. Yakın gelecekteki küresel operasyonlarımız için hazırlamak üzere bir grup pırıl pırıl genci BGL merkezinde işe aldık. Şimdi yoğun bir eğitimden geçen bu çocuklar, Türk lojistik sektörünün geleceğine imza atacaklar”  Çağtuğ, Barsan Global Lojistik’in yurt içindeki konumu, Kağıthane’de açmayı planladıkları çok fonksiyonlu yeni genel merkez ile bir faz daha yukarı taşıyacaklarını söyledi. 
 
Fransa’daki ticaret pastasından aslan payına talip

15 yıl önce girdikleri Fransa’nın BGL için önemli bir merkez olduğunun altını çizen Çaptuğ, “Fransa 2 trilyon Euro milli gelir ile dünyanın beşinci, Avrupa’nın ikinci büyük ekonomisi. Fransa’nın dünya ile 835 milyar Euro, Türkiye ile 12 milyar Euro dış ticareti var. Biz bu ticaret pastasından daha fazla pay almak istiyoruz. Son 10 yılda Türkiye’de yatırıma gelen Fransız sermayesinin 3.5 milyar Euro’ya yaklaşması da bu yapılanmayı zorunlu kılan etkenlerden. Paris’teki lojistik merkezimizde kapasite artırıcı bir raf yatırımına giriyoruz. Bu ülkede ikinci bir adım olarak Lyon’da bir ofis açarak lojistik üs kurma çalışmalarına başladık” dedi.

BGL yeni lojistik merkezlerini, Brezilya, Hindistan, G. Afrika, Los Angeles, Madrid, Zaragoza, Valencia, Londra, Manchester, Torino, Stutgart, Hannover, Berlin, Hamburg, Roterdam, Brüksel, Bükreş, Göteburg, Sofya, Shenzhen, Guan Shao, Dalian, Tianjin, Qingdao, Ningbo ve Xiamen’a kuracak.

Kaynak:Uta Lojistik
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr