Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / TÜRKİYE GÜÇLÜ AMA KOMŞULARI ZAYIF

TÜRKİYE GÜÇLÜ AMA KOMŞULARI ZAYIF

TÜRKİYE GÜÇLÜ AMA KOMŞULARI ZAYIF12.01.2012

Global ekonomik krize karşı önlemlerini artıran Netlog Lojistik Grubu, yatırımlarına da hız kesmeden devam ediyor.

2012’nin kendilerini biraz tedirgin ettiğini ifade eden Netlog Lojistik Grubu Başkan Yardımcısı Gökalp Çak, “Türkiye ekonomik olarak güçlü ve sağlıklı ama komşularımız çok zayıf ve hasta” diyor. Dünya ekonomisini ilacı bulunmamış bir hastalığa benzeten Çak, Amerika, Avrupa ve Asya ülkelerinin sosyal ve ekonomik olarak ciddi adımlar atması gerektiği söylüyor.

Intercombi olarak bu dönemin sancılı geçeceğini öngördüklerini vurgulayan Çak, grup olarak ekonomik krize karşı tüm önlemleri almaya çalıştıklarını ifade ediyor. Borçlanmasını 2011’in başında TL’ye çeviren grup, masraf kalemlerinde de maliyet düşürücü önlemler alıyor. Yatırım yapmaya da devam eden Netlog, 2012 ve 2013’de büyümeye yönelik hizmetler geliştirmek için altyapı hazırlarına devam ediyor.

YATIRIMA DEVAM

Netlog Lojistik Grubu, lojistikte konsolidasyonu öne çıkartarak büyümeyi hedefliyor. Batı Avrupa taşımaları için yatırımlarını devam ettiren Uluslararası nakliye yapan Intercombi Lojistik( ICL ) ise Irak ve Afganistan gibi özel bölgelerde hizmet portföyünü geliştirmeye çalışıyor. Soğuk taşınması ve depolanması gereken gıda ürünlerine yönelik hizmet veren Polar Ekspres de (PolarXP) yatırımlarına devam ediyor. 2011 sonuna kadar Türkiye’nin Doğu bölgelerine hizmet üretecek 3 adet daha ara depo açacak olan PolarXP, depo sayısını 19’a çıkarmayı hedefliyor. Antalya ve Bodrum’daki depolarını 4 bin metrekareye çıkarmak için yatırım yapacaklarını söyleyen Gökalp Çak, PolarXP’nin Irak Erbil’de de depo açacağını açıkladı. PolarXP 2012-13’de Kuveyt, Dubai, Katar, Abu Dabi ve Suudi Arabistan’da yapılanmaya başlayacak.

YENİ SATIN ALMALAR OLABİLİR

2600’ü aşkın personelle çalışan Netlog Grubu’nun, yurt içi ve yurt dışı yatırımlarıyla beraber bu sayı 3 bine çıkacak. Avrupa’da yaşanacak bir talep ve arz daralmasının karayoluyla taşıma yapan firmaları olumsuz etkileyeceğini vurgulayan Çak, bu konudaki görüşü ise şöyle : “Boş kalan kapasiteler, ödenemeyen yatırımlar sektörün başlıca sorunları haline gelir. Firmalar her koşulda güç birliği yapmak ve güçlerini birleştirmek zorunda. Çevresindeki her türlü olumsuz koşula rağmen Türkiye’de işler yolunda gidiyor, Doğu’daki komşularımız yeni pazarlar, yeni imkanlar sunuyor. Türkiye’ye gelmek isteyen yabancılar için de hala fırsatlar var. Sektörde yeni satın almalar olabilir.”

Kaynak:Transport

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr