Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / GALATA, YENİ YATIRIMLARLA BÜYÜYECEK

GALATA, YENİ YATIRIMLARLA BÜYÜYECEK

GALATA, YENİ YATIRIMLARLA BÜYÜYECEK12.01.2012

2012’de hedeflerine ulaşmak için alternatif pazarlara yönelen Galata Taşımacılık, yeni ofis ve depo yatırımlarına da devam ediyor.

Kriz döneminde Kuzey Afrika ve Ortadoğu’ya yönelerek büyüme trendini sürdüren Galat Lojistik, yeni alternatif pazarlara yönelecek. Kafkaslar ve Latin Amerika ile beraber üçüncü ülke taşımalarının 2012’deki hedeflerini yakalamak için stratejik bir öneme sahip olduğuna inanan Galata Taşımacılık Ceo’su ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Vittorio Zagaia, “Her zaman sağlam ve istikrarlı bir büyüme içinde olduk. Her yıl yüzde 20-25 arasında büyüyoruz. 2011 için de yüzde 20 düzeyinde bir büyüme ön gördük ve yakaladık. 2012’de Antep ile beraber Ankara’da ofis ve yeni depo yatırımlarımız olacak” diyor.

FARKLI SEKTÖRLERE YÖNELECEK

2011'in Aralık ayında Antep ofisini açan Galata Taşımacılık. 2012’de Ankara ofisi için start verecek. Ankara ofisini 2012 Mart’ına kadar devreye sokmayı planlayan firma, yeni depo yatırımını da devreye sokup, hem yurtdışı hem de yurtiçi müşterileri için katma değeri yüksek hizmetler sunmaya hazırlanıyor. Galata Taşımacılık, 2011’in ortalarında da proje departmanı kurmuştu. Gerçekleştirdikleri taşıma ve getirilerden çok memnun kaldıklarını ifade eden Vittorio Zagaia, proje departmanına daha ciddi yatırım yapacaklarını açıkladı.
ArGe departmanın hazırladığı rapora bakarak sektörel dağılımda, farklı sektörlerin ihtiyaçlarını bir yıl boyunca çok iyi analiz ettiklerini vurgulayan Zagaia, 2012’de direk nokta atışı yaparak ve farklı çözümler sunarak yeni sektörlere yöneleceklerini söylüyor.
250 kişi faaliyetlerini yürüten Galata Taşımacılık, 2012’de de yeni işe alımlar yapacak. “2012’de kaç kişiye istihdam sağlayacağımızı ön görmek pek mümkün değil. İş yoğunluğumuza göre yeni çalışma arkadaşlarımızı bünyemize katıyoruz” diyen Zagaia, önümüzdeki aylarda Adana ve Antep ofislerine eleman alacaklarını açıkladı.

KRİZLER YÖNETİLEBİLİR

Ekonomik her türlü soru işaretinin lojistik sektörünün yurtdışı açılımlarda yatırımcıları çekimserliğe ittiğini ifade eden Vittorio Zagaia, Türkiye ofisi olmayan çokuluslu firmaların ileriki yıllarda açılıma gidebileceklerini söylüyor. Türkiye’nin Avrupa ile ticaretin durmadığını ama yavaşladığına dikkat çeken Zagaia, “Krizlerin aşılması onu nasıl yönettiğiniz ile alakalıdır. Biz Avrupa’da kalan işler neyse onları muhafaza edecek şekilde konumlandırmamızı yapıyor ve alternatif pazarlara yöneliyoruz. Firma olarak Kafkaslarda, Yakin ve Orta Doğu’da ciddi bir yapılanmaya gittik ve neticelerini aldık. Kuzey Afrika’ya iki sene önce girdik ve pazarın lideri olduk. Lojistik birçok sektöre göre çok daha avantajlı. Dünyada her zaman bir yerde baska bir yere bir nakliyat ihtiyacına gereksinim duyulacaktır. İşini doğru yapanlarda her zaman ön plana çıkacaktır. Bu dönem öngörüsüz yatırım yapma değil, mevcut yatırımları değerlendirme ve sistemleri optimize etme dönemi. Bunu başaran her firmalar, yarınını garantiye alacak” diyor.

İŞLEMLER BASİTLEŞTİRİLMELİ

Lojistiğin dünyada 24 saat yapılan bir operasyon tanımı olduğunu ifade eden Zagaia, Türkiye’de de gümrük sisteminin basitleştirilmesi, yurtiçi nakliye sisteminin dört dörtlük oturması ve gelişmesi gerektiğine inanıyor. “Eğer yurtdışından Türkiye’ye veya Türkiye’den yurtdışına mal göndermeye devam edilecekse karayollarının, demiryollarının, limanların, gümrüklerin ve antrepoların işleyişinde sistematik ve basitleştirilmiş bir sisteme geçilmesi gerekiyor” diyen Zagaia, görüşleri şöyle:
“Bu sebepten dolayo hala birçok sanayi kuruluşu outsource etmek yerine kendi içinde lojistik çözümlerini uygulamaya çalışıyor. Çünkü lojistik hizmeti üretenlerden tam istediklerini alamıyorlar. Lojistik sektöründe kaliteli, bilgili ve deneyimli eleman eksiği çok fazla. Üniversiteden mezun olan arkadaşlarımızın teorik bilgisi, pratikle ciddi bir tezat oluşturuyor. Kendi içimizde kurduğumuz ‘Atölye Galata’ ile elemanlarımızı eğitmeye çalışıyoruz. Hızlı büyüyen bu sektörün yaptığı yatırımlar doğru işlemezse sektörü çok ciddi bir krize itebilir.”

Kaynak:Transport 

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr