Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / LOJİSTİKTE BÜYÜK YARIŞ BAŞLADI

LOJİSTİKTE BÜYÜK YARIŞ BAŞLADI

LOJİSTİKTE BÜYÜK YARIŞ BAŞLADI05.01.2012

Türkiye'nin haftalık yayın yapan tek Deniz Ticareti ve Lojistik Gazetesi Dünya-Perşembe Rotası, bu yıldan itibaren lojistik sektörünün en başarılı ve inovatif şirketlerini ödüllendirecek.

Dünya-Perşembe Rotası Gazetesi, bu yıl lojistik sektörüne yeni bir heyecan getiriyor. Son yıllarda önemine daha çok varılan ve hızlı bir büyüme gösteren Türk lojistik sektörünün başarıları ödüllerle belgelendirilecek.

2012 yılından itibaren Sivil Toplum Kuruluşları ve akademisyenlerin oluşturduğu 'Seçici Kurul', Türk lojistik sektörünün en başarılı ve inovatif şirketlerini belirleyerek ödüllendirecek. Kurumsal ve bireysel başarıların ödüllendirilmesi planlanan Ödül Töreni'nde kategori, kriter ve adayların belirlenme süreci, 'Lojistik Başarı Ödülleri Seçici Kurulu' tarafından yürütülecek, bu kurulun değerlendirmeleri ve seçimiyle ödüller sahiplerine verilecek.

Seçkin ve tecrübeli isimlerden oluşan Seçici Kurul, büyük yarışın çerçevesini ve ana kategorilerini belirlemek için 28 Aralık 2011 tarihinde Dünya Gazetesi'nin binasında bir araya gelerek büyük yarışın startını verdi. Samimi bir ortamda gerçekleşen ilk toplantıda ödül yarışmasının ana hatları belirlendi.

Yapılan ilk değerlendirme toplantısında öne çıkan konu; yarışma koşullarının büyük ölçekli firmaların yanında KOBİ'lerin de rahatlıkla başvurabileceği objektif ve gerçekçi kriterlerden oluşması yönündeydi. Toplantıda, objektif seçimlerin yapılabilmesi için uzmanların bulunacağı bir ekiple titiz bir çalışma başlatılmasına karar verildi.

Bu noktada sektörel dernekleri temsilen uzman ve akademisyenlerin oluşturacağı bir çalışma grubu kurulacak. Çalışma grubu, Seçici Kurul'un belirlediği ana kategori ve kriterlerin lojistik sektöründe faaliyet gösteren her bir iş koluna uyarlanmasında görev alacak. Sürdürülebilir başarıların ödüllendirilmesi amaçlanan yarışmada her kategori için farklı bilgi formları hazırlanacak. Sektörde faaliyet gösteren her firmanın katılabileceği ve başarılarını tespit edebilecek yeterlilikte hazırlanması planlanan bilgi formlarının ayrıca sektörü yönlendirici özelliğe sahip olmasına dikkat edilecek.

Ayrıca ödül yarışması için hazırlanacak web sitesinde firmaların elektronik olarak başvurmalarına da imkan tanınacak.

'Lojistik Başarı Ödülleri İlk Değerlendirme Kurulu'
> Prof. Mehmet Tanyaş, LODER Başkanı
> Dr. Hakan Çınar, Perşembe Rotası Yazarı
> A.Feza Özalp, Bilgi Üniversitesi Öğretim Görevlisi
> Asım Barlın, TÜSİAD Dış Ticaret ve Gümrük Birliği Çalışma Grubu Başkanı
> Ruhi Engin Özmen, UND Başkanı
> Turgut Erkeskin, UTİKAD Başkanı
> İbrahim Öz, DTD Başkanı

Kaynak:Perşembe Rotası

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr