Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / DB SCHENKER ARKASDA HEDEF SIFIR HATA

DB SCHENKER ARKASDA HEDEF SIFIR HATA

DB SCHENKER ARKASDA HEDEF SIFIR HATA04.01.2012

DB Schenker tarafından geliştirilen barkodlama sistemi (BELT), DB SchenkerArkas tarafından da uygulanmaya başladı. Amaç sıfır hatalı operasyon.

DB Schenker, Avrupa kara taşımacılığında, kendidepolarında yaptığı yüklemelerde, müşteri beklentilerinikarşılamak ve verimliliği en üst düzeye çıkarmak için BELT(BarcodeforEuropean Land Transport – Avrupa KaraTaşımacılığı için Barkodlama) sistemini geliştirdi. BELT,DB Schenker’in faaliyet gösterdiği tüm ülkelerde koliseviyesinde yük takibine izin vererek, verimliliğin vemüşterilere sunulan hizmet kalitesinin artırılmasını sağlıyor.

DB Schenker Arkas’ın ihracat depolarına gelen müşteriler, elbilgisayarı taşıyan depo görevlileri tarafından karşılanıyor.Görevliler yüklerin bilgilerini ve ölçülerini kontrol edip depoyaalıyor. Etiketlenen koliler bu aşamadan sonra her adımdakontrol ediliyor. Yükleme yapılan aracın plakası, müşteri,koli numaraları ve adetleri koliler teker teker okutulurkenBELT sayesinde karşılaştırılıyor. Böylece yüklerin eksiksiz birşekilde ve doğru araca yüklenmesi sağlanıyor. BELT sistemitüm bilgileri doğrulamadan, aracın kalkışına izin verilmiyor.Aynı gün içinde yüklenmeyecek koliler ise her gün yapılanelektronik envanter uygulaması ile sayılıyor. Böylece,depoda kalan kolilerin de eksik/fazla kontrolü yapılmış oluyor.Ayrıca tüm okuma adımları DB Schenker Arkas’ınsistemlerinde müşteri temsilcileri tarafından takip ediliyor.

Gecikmeler, eksik/fazla bildirimler ve hasar tespiti anındayapılabiliyor. Yük takibinin gerçek zamanlı hale gelmesiylebirlikte depoda araçların yükleme ve bekleme süreleri endüşük seviyede tutulabiliyor. BELT sisteminin bir diğerözelliği de yapılan bütün işlemlerin internet üzerindenmüşteriler tarafından takip edilebilmesi.

Kaynak:Transmedya

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr