Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / HACER UYARLAR, ÖĞRENCİLERE DEMİRYOLUNU ANLATTI

HACER UYARLAR, ÖĞRENCİLERE DEMİRYOLUNU ANLATTI

HACER UYARLAR, ÖĞRENCİLERE DEMİRYOLUNU ANLATTI03.01.2012

UTİKAD Genel Sekreteri ve Yönetim Kurulu Üyesi Hacer Uyarlar, İstanbul Aydın Üniversitesi Uluslararası Lojistik Bölümü öğrencilerine Türkiye'de demiryolu gelişimini ve gelecekte yaşanabileceklere dair görüşlerini aktardı.

Hacer Uyarlar, Türkiye’nin yakın zamanda 11 bin kilometrelik yatırım yapacağını, bu yatırımlarla birlikte transit ülke olma özeliğini koruyacağını vurguladı. Türkiye’nin özelikle kuzeyindeki demiryolu projelere dikkat etmesi gerektiğinin altını çizen Uyarlar, Çin’in Avrupa’ya blok trenlerle hat oluşturması halinde dengelerin yeniden şekilleneceğini anlattı. Ülkeler arası ağ genişliğinin farklı olmasından ötürü demiryolunun diğer modlara göre yeterince gelişmediğini söyleyen Uyarlar, ancak son yıllarda bu konuda önemli gelişmelerin yaşandığına dikkat çekti.

Uyarlar, derste ayrıca demiryolunun avantajlı olduğu hat ve yükler hakkında bilgi verdi. Demiryolunun daha çok tek tip yüklerde başarılı olabileceğini anlatan Uyarlar, “Parsiyel yükler demiryoluna çok uymaz. Demiryolu daha çok intermodal sistemlerin kullanıldığı durumlarda avantajlı hale geliyor.” dedi.

2011-2012 öğrenim yılında İstanbul Aydın Üniversitesi Uluslararası Lojistik Bölümü’nde Uluslararası Ulaştırma Gümrük Sigorta dersi veren Pegasus Havayolları Kargo Direktörü Aydın Alpa, sektördeki bilgi paylaşımın önemine dikkat çekerek, “Hacer Uyarlar’a çok teşekkür ederim. Ben ve öğrencilerim çok şey öğrendik. Türkiye’de demiryolu denilince akla gelen ilk isimlerden biri olan Uyarlar, Türkiye’nin lojistik gelişiminde önemli rol üstleniyor.” dedi.

Kaynak:Transmedya
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr