Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / 2012DE BÜYÜMENİN KİLİT ÜLKESİ TÜRKİYE

2012DE BÜYÜMENİN KİLİT ÜLKESİ TÜRKİYE

2012DE BÜYÜMENİN KİLİT ÜLKESİ TÜRKİYE27.12.2011

Dünyanın önde gelen araştırma ve danışmanlık kuruluşlarından Frost & Sullivan'a göre Türkiye, 2012'de küresel büyümenin kilit ülkelerinden birisi olacak.

Şirketin Türkiye Direktörü Philip Reuter, uluslararası konjonktürün Türkiye'den yana olduğunu belirterek, Türkiye'nin 2012'ye dönük uluslararası büyüme planları açısından 'kilit ülke' olmasını, önlerinde büyük fırsatlar duran yerli şirketlerin verimli iş ortaklıkları kurmalarını beklediğini söyledi. Reuter, Türkiye'nin 2011 yılı performans değerlendirmesini ve 2012 yılı için beklentilerini açıkladı. 2011 ekonomisinin küresel ölçekte zorlu geçtiğini, ancak Türkiye'nin başta otomotiv, savunma ve yenilenebilir enerji olmak üzere çeşitli sektörlerde başarılı olduğunu dile getiren Reuter, göz önünde olan sektörel başarıların yanı sıra tekstil sektörünün yeniden sahne almasıyla perakende piyasasında istikrarlı bir büyüme kaydedildiğini gözlemlediklerini ifade etti.

Hükümetin piyasaları daha da ileriye taşıyacak birçok önemli projeyi duyurduğunu dile getiren Reuter, Marmara Bölgesi'ne yönelik altyapı projeleri ve İstanbul'da hızla hayata geçen uydu kentlerin yanı sıra Türkiye genelinde yapımı süren hızlı tren ve karayolu projelerinin bunlardan bazıları olduğunu belirtti. Otomotiv sanayiine yönelik daha spesifik temeller atıldığı ve tedarikçiler açısından önemli beklentiler oluştuğunu, savunma programlarında ise doğrudan yabancı sermayeye cazip gelecek önemli gelişmeler kaydedildiğini, çarpıcı ilerlemelerden birinin de yenilenebilir enerji sektöründe başta güneş ve hidroelektrik olmak üzere 2012 yılında büyümeyi etkileyecek cazip bir noktaya ulaşılmış olduğunu vurguladı. Bununla birlikte Arap Baharı ve küresel mali krizin etkisinin Türkiye için de büyük bir soru işareti olduğunu ifade eden Reuter, bu olayların etkilediği bölgelerin ne zaman yatışacağına ilişkin belirsizlik bir kenara konulduğunda Türkiye'nin her bakımdan kazançlı çıkacağının rahatlıkla söylenebileceğini vurguladı. Türkiye'nin stratejik konumu ve istikrarlı yapısının, Arap Baharı'nı takip eden süreçte buradaki yerleşik şirketlerin faaliyetlerine avantaj sağlayacağını belirterek, "Türkiye'nin merkezi bir ülke olmaya ilişkin önemi daha da artacak. Bu durumda yabancı yatırımcılar çeşitli alanlarda yerli şirketlerle ortaklıklar kuracak."dedi.

Kaynak:Zaman

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr