Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / DOĞRU HİZMET SUNAN FİRMALAR KAZANACAK

DOĞRU HİZMET SUNAN FİRMALAR KAZANACAK

DOĞRU HİZMET SUNAN FİRMALAR KAZANACAK22.12.2011

Lojistik sektöründe 10. yılını geride bırakan Kargotur hedeflediği yolda emin adımlarla ilerliyor. 10 yıllık süreç içerisinde hizmeti en iyi şekilde sunma politikası ile hareket ettiklerini belirten Kargotur Uluslararası Taşımacılık Genel Müdürü Doğan Vapurcu, doğru hizmet sunan firmaların kazanacağını söylüyor.

Kargotur Uluslararası Taşımacılık’ın lojistik alanındaki faaliyetlerini anlatır mısınız?

Kargotur, Türkiye’nin üç büyük kentinde İzmir, İstanbul ve Denizli’de 5 ofisi ile hizmet üretiyor. Hizmetlerimiz arasında havayolu, denizyolu ve karayolu başta olmak üzere yurt içi taşımacılığı ve depoculukla da hizmetlerimizi çeşitlendiriyoruz.

Şirket olarak nitelikli insan gücü faktörüne çok önem veriyoruz. Kadromuz sektörde kendini ispatlamış, profesyonel yöneticilerden oluşuyor. Hizmet sektöründe teknolojik yatırım yapan kurumların nitelikli elaman yatırımını da yapması gerekiyor. Kargotur olarak biz bu doğrultuda hareket ediyoruz. Özel sektörden askeriyeye kadar birçok kuruma hizmet götüren Kargotur, yedek parça, tekstil, gıda ürünleri, balık ve değerli kargoların dışında; konsolosluk hizmetlerinden askeri helikopter taşımacılığına kadar birçok butik hizmeti beraberinde sunuyor.

Türkiye’nin hangi kentlerinde ofisleriniz bulunuyor? Özellikle bulunmak istediğiniz, hizmet vermeyi amaçladığınız bir yer var mı?

Şirketimizin merkezi İzmir’de bulunuyor. İstanbul ve Denizli şubeleri olan Kargotur’un 2012 yılı hedeflerinde Başkent Ankara’da olmak bulunuyor. Bu çalışmaların alt yapısını tamamlayarak hizmetlerimizi Ankara’daki müşterilerimize de ulaştırmak istiyoruz.

Türk lojistik sektörü, son yıllarda gösterdiği performansla tüm dünyanın ilgisini çekiyor. Bu ilgili neye bağlıyorsunuz? Genel bir pazar değerlendirmesi yapar mısınız? Öngörüleriniz nelerdir?

Lojistik sektörümüzde en önemli kural yöneticilerin profesyonelliğidir. Doğru zamanda doğru yerde olmayı bilen; ekonomik ve anlaşılabilir, kolay hizmet üretmeyi beceren kurum ve yöneticiler müşteriyi memnun edecek şartlarda navlun sunabiliyorsa o kurumun başarısı daha hızlı olur. Dünyadaki son gelişmelere baktığımızda Türkiye’nin özellikle ekonomik kalkınmasıyla ile her yıl artan bir potansiyele sahip olduğunu görüyoruz. Bizim tespitimiz Türkiye son 5 yıldır artık lojistik olarak dünyanın gözde çekim merkezi haline geldi. Yabancı yatırımcıların artması, yabancı sermeyeli nakliyecilerin artması artık daha fazla fark ediliyor.
Stratejik konumda olan ülkemizin gelecek yıllarda bu durumda kuşkusuz büyüyecek. Ayrıca şu anda G-20 ülkeleri arasında olan Türkiye’nin uluslararası platformlarda daha da önemli rol oynayacağı çok iyi değerlendirilmeli. Bu sebeple ülkemizde hizmeti doğru bir şekilde sunanların kazanacağı inancındayız.

İlk hizmet vermeye başladığınız tarihten bu yana 10 yıl geçti. Kargotur bugün hedeflediği, arzuladığı noktada yer alıyor mu? Gelecekle ilgili planlarınızı paylaşır mısınız?

Kargotur, bu yıl 10. yılını kutluyor. Bizim için çok gurur verici bir tablo bu. Kargotur, sektördeki çalışmalarına ilk başladığında 3 kişilik küçük bir yapıdan, bugün 30 kişiden fazla çalışana sahip geniş bir aile haline geldi. Kargotur, bugün öz sermayesini yoktan var ederek başarılı bir 10 yıl geçirdi ve bu başarısını çalışanlarıyla, nitelikli personeliyle birlikte gerçekleştirdi. Büyüyen kadromuzla yaptığımız iş paralelinde doğru orantılı bir şekilde büyüyoruz. Bizim için çok nitelikli eleman daha büyük Kargotur demek.

Geleceğe istikrarlı ve emin adımlarla ilerliyoruz. Hedefimiz lojistik hizmetlerde daha büyük bir yapıya kavuşmak.

Kaynak: Hizmetix

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr