Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / YEKAŞ, AVRUPA PAZARINDA SÖZ SAHİBİ OLMAK İSTİYOR

YEKAŞ, AVRUPA PAZARINDA SÖZ SAHİBİ OLMAK İSTİYOR

YEKAŞ, AVRUPA PAZARINDA SÖZ SAHİBİ OLMAK İSTİYOR22.12.2011

1998 yılından bu yana faaliyetlerini sürdüren Yekaş Lojistik, uluslararası lojistik hizmetler konusunda hizmet ağını genişletiyor. Aralık ayı içinde, 180 ülkede 3 bin 877 üyesiyle hizmet veren WCA ve Inter-Global Logistics Network üyeliğine kabul edilen Yekaş, bu sayede uluslararası alandaki çalışmalarına da hız kazandırmayı amaçlıyor. Firmanın vermiş olduğu hizmetleri ve son gelişmeleri Yekaş Lojistik Yönetim Kurulu Üyesi Nurşen K. Uyanık ve Yekaş Lojistik Genel Müdürü Avşar Dada’dan öğreniyoruz.

"Butik hizmetteki profesyonelliği bizimle yaşayın" sloganıyla çalışmalarını sürdüren Yekaş Lojistik’te olmazsa olmaz diyebileceğiniz ilkeler nelerdir? Hizmet sunumunuzda sizi rakiplerinizden ayıran en önemli farklılığınız nedir?

Yekaş Lojistik, kuruluşundan bugüne kadar her şeyden önce müşterilerine ve çalışanlarına karşı şeffaflık ve dürüstlük değerlerini kendisine ilke edinmiş bir kuruluş. Bilişim sektörünün günden güne gelişmesine oranla, tüm dünyada ticaret hayatında olan herkes tedarik zincirinde ihtiyacı olan ekipman veya hizmete rekabetçi bir şekilde kolayca ulaşabiliyor. Yekaş’ın yaratmaya çalıştığımız fark, müşterilerimizin anlık ihtiyaçlarına optimum çözümü en uygun fiyatla sunarak hızlı şekilde hizmet vermek.

Yekaş Lojistik kurulduğu ilk günden beri, yeni projelere, akıllı yatırımlara açık bir firma oldu. Bu nedenle dünyanın her yerinden-her yerine 1 koli malzemeyi götürebilecek güce tüm dünyada yaygın ve uzman partnerleri ile birlikte sağladığı organizasyonlar sayesinde sahip oldu.

Birçok konuda müşterilerinize hizmet sağlıyorsunuz. Bunlar içerisinde iddialı olduğunuz bir alan var mı? Müşterilerinizi neden sizi tercih etmeli?

Yekaş Lojistik karayolu / havayolu ve denizyolu taşımacılığında, güçlü ve yaygın partner ağı ile tüm dünya ülkelerine uzman bir anlayış ile hizmet verme misyonunu kendisine ilke edinmiş bir firma. Özmal araçlarımızın da dahil olduğu kaliteli araç filomuzla gerçekleştirdiğimiz düzenli, direkt seferler ile komple / parsiyel, genel kargo ve askılı taşımalarda arzulanan hizmeti güvenli ve zamanında yerine getiriyoruz.

Firmamız tarafından taşınan yüklerin ithalat ve ihracat operasyon surecini hızlandırmak amacıyla İstanbul Güneşli’de bulunan A sınıfı gümrüklü ve gümrüksüz depomuzu kullanıyoruz. Filomuzun ve depomuzun özmal olması müşterilerimizin taleplerinde daha esnek hizmetler sunmamızı sağlıyor.

Logitrans Transport Lojistik Fuarı’na katılıyorsunuz? Fuardan beklentileriniz ne yönde olacak?

Firmamız 2009 yılında gerçekleştirdiği yatırımla Almanya Neuss bölgesinde kendi ofisini ve deposunu hizmete açtı. Hali hazırda mevcut olan ticaretimizi güçlü partner ağımızla devam ettiriyoruz. Ayrıca firmamız, Aralık ayı içinde dünyada 180 ülkede 654 şehirde 3 bin 877 üyesiyle hizmet veren WCA ve Inter-Global Logistics Network üyeliğine kabul edildi. Tüm bu gelişmeler ve uluslararası organizasyonlara katılım sağlamamız, ticaretimizin gelişmesine katkı sağlayacak. 2010 yılında yapılan organizasyona da katılan firmamız Türkiye’den dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen katılımcılar ile çözüm ortaklığı yönünde olumlu görüşmeler kaydedip uygulamaya geçirdi. Önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek organizasyon için de beklentimiz bu yönde olacak.

Yekaş Lojistik 2011 yılında hangi projeleri hayata geçirdi? 2012 yılı için nasıl bir perspektif çizersiniz? Lojistik sektörüyle ilgili beklenti ve öngörülerinizi paylaşır mısınız?

Uzun yıllardan beri forwarding hizmeti verdiğimiz İtalya trafiğinde daha rekabetçi ve hızlı servis sağlamak amacıyla Temmuz 2011’de aldığımız karar ile filomuzu genişleterek sadece İtalya hattında çalışan yeni nesil dorseleri filomuza kattık. 2011 yılı başlangıcı itibarıyla Türkiye ve İtalya ile gerçekleştirilen ticaretimizin gelişimine katkıda bulunması ve taşımacılık sektörünün her modunda hizmet vermek amacıyla İtalya Ulaştırma Bakanlığı tarafından 2009 yılının İtalya’da en iyi hizmet veren lojistik firmalar konusunda 9. firması olan Log Service İtalya ile partnerlik anlaşması yapıldı.

Yekaş Lojistik´in 2012 yılındaki en büyük hedeflerinden birisi bu trafikte ticareti yönlendiren güçlü oyuncular arasında yer almak olacak

Yekaş lojistik 2011 yılındaki atılımları sayesinde beklenilenin üzerinde bir performans sergiledi. Sektörde deneyimli ve uzman arkadaşlarımızın Yekaş ailesine katılmasıyla müşteri portföyümüzü ciddi boyutta geliştirmiş durumdayız.

2011 senesinde İskandinavya partnerimiz Dancargo ile yapılan tüm çalışmaların meyvelerini almaya başladık. Çok daha iyi konumlara getirileceğinden hiç bir şüphemiz yok.

Aynı çalışmalar, 2011 yılında partnerlik anlaşması gerçekleştirdiğimiz Log Service’le de gerçekleştirilecek. Zira İtalya trafiği yıllardır Yekaş Lojistik tarafından yapılıyor olmasına rağmen, Log Service ile bu hattın hak ettiği konuma gelmesi 2012 yılında en büyük hedeflerimizden biri.

Yeniliği, akıllı yatırımı seven, dinamik, uzman ekibe sahip bir grup olduğumuz için, bu tür anlaşmalar ve yeni projeler daima gündemimizde olacak.

Kaynak: Hizmetix

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr